Cum să răcorești apartamentul pe caniculă, fără aer condiționat. Ce trucuri să încerci
Factura la energie electrică este adesea cea mai scumpă dintre toate, pe timp de vară. Temperaturile ating valori caniculare, motiv pentru care costurile ar putea fi cu adevărat piperate, dat fiind faptul că majoritatea pun în funcțiune aparatul de aer condiționat. Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos cum să răcorești apartamentul pe caniculă.
La ce obiecte să renunți pentru a evita căldura
În România, temperaturile cresc de la o zi la alta, spun meteorologii. În circumstanțele date, mulți încearcă să-și mențină apartamentele sau locuințele cât de cât răcoroase, doar că problema prețurilor mari la energie electrică îi pun pe unii în situația de a se gândi de două ori dacă să pornească sau nu aparatul de aer condiționat.
Înainte de a vorbi despre metodele la care poți să apelezi pentru a-ți menține apartamentul răcoros, avem o sugestie privind unele produse pe care să nui le mai folosești. Cu siguranță știi deja că folosirea electrocasnicelor mari poate să crească substanțial temperatura unei încăperi. Aici intră: televizorul, computerul, uscătorul, cuptorul și altele.
Dacă vrei ca temperatura dintr-o cameră să fie cât mai mică cu putință, sfatul specialiștilor este să nu menții pornite și să nu folosești aparatele de care nu ai neapărat nevoie. O altă recomandare este să te concentrezi pe consumul de alimente răcoritoare și hidratante în zilele fierbinți. Te vor ajuta.
Fiindcă am lămurit cele două aspecte importante, putem să continuăm vorbind despre metodele prin care îți poți menține apartamentul răcoros, fără aparat de aer condiționat. În primul rând, este bine să îți aerisești des locuința. Vara, fă acest lucru în primele și ultimele ore ale zilei.
Cum să răcorești apartamentul pe caniculă
O a doua metodă pe care o poți folosi pentru a-ți răcori locuința are legătură tot cu ferestrele. Menține deschise toate geamurile, dimineața devreme și seara târziu, simultan. Astfel, aerul cald va ieși afară, iar în locuință va intra un val de aer rece. Dacă toate ferestrele apartamentului sunt pe aceeași parte, deschide ușa de la intrare și folosește-o ca ventilator.
Este, de asemenea, important ca atunci când lumina soarelui este puternică, să îți protejezi încăperile de ea. Astfel, după ce te-ai trezit, trage toate obloanele, draperiile, perdelele și jaluzelele, pentru a împiedica razele soarelui să pătrundă în camerele din casă, provocând creșterea temperaturii.
Ține cont de faptul că este mult mai ușor să previi încălzirea camerei decât să o răcești. Specialiștii recomandă să îți acoperi ferestrele cu cârpe albe, hârtie sau folie specială. Practic, materialele cu pricina joacă rolul unei draperii, însă își fac efectul în mod eficient, potrivit experților.