Cum să pui ardei copţi la congelator. Ce trebuie să faci pentru a rezista până la iarnă

Cum să pui ardei copţi la congelator. Ce trebuie să faci pentru a rezista până la iarnă
Secretul ardeilor copti pusi la congelator

Ce trebuie să știi despre ardeii copți puși la congelator. Doar așa vor rezista până la iarnă. Rețeta nu este complicată și poate fi făcută inclusiv de gospodinele începătoare. Deși nu este doar un singur mod de a păstra legumele intacte, ci mai multe, în funcție de gust și preferințe, varianta pe care ți-o dezvăluim are cel mai mare succes.

Cei mai buni ardei copți pentru iarnă

Înainte de a trece la rețeta propriu zisă, trebuie să știi că cei mai buni ardei pentru copt sunt ăia „cărnoși”. După coacere și curățare va rămâne cât mai mult din pulpa lor. De asemenea, încearcă să îi alegi cât mai drepți, ca să se poată rumeni uniform.

Ai nevoie de ardei (de preferat capia), sare, pungi pentru congelator și etichete. Începe prin a spăla și șterge ardeii, după care coace-i pe grătar, pe plita aragazului (fie direct, fie îi pui pe o tablă sau tigaie mai rea, așezată pe flacăra de la aragaz) sau în cuptor, la foc potrivit. Nu uita să-i întorci pe toate părțile.

Reguli de care să ții cont

Pe măsură ce se rumenesc, pune-i într-un castron sau o oală încăpătoare și presară peste ei sare. Acoperă ardeii cu un capac și lasă-i să stea așa 10 minute. Trucul va permite decojirea mai ușoară. De preferat ar fi să nu folosești apă la curățare, pentru a putea păstra acel gust de copt.

După ce s-au răcit complet, curăță-i de coaja arsă, de cotor și semințe, apoi lasă-i câteva ore la scurs într-o sită. În felul acesta vor încăpea mai mulți în pungă și se presează mai bine. Potrivit bucătăreselor profesioniste, după congelare rămâne destulă zeamă care să le dea ardeilor copți puțin din gustul „original”.

Ce să faci înainte de a-i depozita la congelator

Aplatizează și elimină cât mai mult aer din pungi, metoda ajută la o bună organizare a sertarelor congelatorului și la câștigarea de spațiu în interiorul acestuia. După ce pui legumele aromate în pungi, presează bine și etichetează-le ca să știi exact ce ai în punguțe și de cât timp sunt în congelator. Depozitați în pungi, ardeii copți vor rezista până la iarnă.

O altă variantă folosită de gospodine este să pună ardeii copți pentru iarnă la congelator așa întregi și necurățați. Tu decizi dacă vrei să încerci depozitarea lor în acest mod. Practic, nu mai pierzi așa de mult timp să-i cureți, ci îi porționezi și îi decojești atunci când vrei să îi consumi. La această variantă trebuie să sari peste etapa în care pui sare peste ei (la coacere).

La iarnă, când îți va fi poftă de ardei copți puși de tine la congelator, scoate-i cu o zi înainte, lasă-i la decongelat și servește-i după bunul plac, fie ca salată sau tocăniță.

Urmăriți Playtech.ro și pe