Cum să previi să se formeze floarea la murături. Secretul gospodinelor

de: Mariana Olteanu
24 09. 2023

Toamna, gospodinele se întrec între ele și prepară o mulțime de delicateste. Nelipsiți de pe raftul cămarei sunt și murăturile. Însă, de multe ori, borcanele ajung să facă floare. Din fericire, există un truc prin care putem preveni formarea florii.

Trucul eficient prin care poți preveni formarea florii la murături

Fiecare gospodină s-a confruntat măcar o dată cu această situație în care borcanele de murături fac floare. Însă, acest lucru poate fi prevenit. Bucătarii au dezvăluit secretul acestora. Pentru acest truc vei avea nevoie de o pungă zip și puțină apă.

Citește și: Ce trebuie să faci dacă murăturile au făcut floare. Trucul simplu care te ajută să le salvezi

Ce trebuie să faci pentru a preveni formarea florii?

Tot ce trenuie să faceți este să umpleți punga zip cu puțină apă. Ulterior, aceasta se închide și se pune în interiorul borcanului cu murături. În așa fel, aerul nu va pătrunde în borcan, iar floarea nu se va mai putea forma.

”Ele prind floare din cauza bacteriilor din aer. Fiind prea mult aer, atunci bacteriile rele intră în contact cu toată treaba asta și face floarea să se formeze. Floarea e practic mucegai. Ca să nu faci floare, tot ce trebuie să faci este să nu lași aerul să intre în contact cu lichidul. Și așa poți să-i păstrezi cât vrei tu”, a explicat bucătarul Bărbosu pe Instagram.

Citește și: Ce să presari pe fundul butoiului înainte de a pune varza la murat. Trucul bătrânilor care o va păstra crocantă până primăvara

Alte trucuri utile

Însă, lista cu trucuri nu se termină aici. Dacă vrem ca varza să nu prindă floare, putem apela la ajutorul acestui truc. Tot ce trebuie să facem este să adăugăm puțin zahăr la o anumită perioadă de timp.

”La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugăm din când în când câte o bucată de zahăr. Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”, spune bucătarul buzoian Cristi Dobre, potrivit exquis.ro.

De asemenea, o bună parte din oameni preferă să dizolve în puțină zeamă din butoi un plic de conservant. Ulterior, compoziția obținută se toarnă peste varză, ca să nu prindă floare. Ca trucul să funcționeze, este important să faceți acest lucru după aproximativ una-două săptămâni de la punerea acesteia, când varza începe să se acrească bine.

Citește și: Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu prindă floare. Secretul gospodinelor iscusite