Cum să mănânci de toate de Paște și să nu te îngrași. Metoda simplă care funcționează de minune
Din momentul în care perioada postului se încheie, românii dau startul unui „maraton” de consumat preparate delicioase, dar care sunt o adevărată provocare pentru organismul uman. Nutriționiștii au explicat cum ar trebui să mănânci de toate de Paște și să nu te îngrași. Este o metodă simplă, dar eficientă.
Masa de Paște, inamicul celor care țin la siluetă
Pentru cei mai mulți români care aleg să țină postul Paștelui, după slujba de Înviere, deci după miezul nopții, se pune masa de pe care nu lipsesc preparatele pe bază de carne de miel, ouăle vopsite, salata boeuf, cozonacul, pasca.
Toate sunt delicioase, dar sunt și o adevărată provocare pentru organismul uman. După trei zile de ospăț, Camerele de Gardă ale spitalelor sunt pline cu pacienți cu probleme digestive. Alții au surprize neplăcute în momentul în care se urcă pe cântar.
Trucul recomandat de nutriționiști
Există însă o metodă simplă ce ne ajută să nu acumulăm kilograme nedorite chiar dacă savurăm toate preparatele de pe masă. Carmen Durle, medic nutriționist în Craiova, susține că secretul este apa.
„Apa. Cred ca apa poate să fie o soluție. Trebuie sa bem, în cursul dimineții, înainte de masa de Paște câteva pahare cu apă, iar înainte de a ne așeza pe scaun, ideal ar fi să ne ridicăm și să mai bem un pahar cu apă pe nerăsuflate. Puteți observa ușor că veți avea alt tonus, veți sta la masă, vă veți bucura de atmosfera, dar nu veți mai pune în farfurie foarte mult și apetitul o să scadă”, explică nutriționistul craiovean, potrivit Adevărul.
Te-ar putea interesa și: De ce e bine să pui ceapă și usturoi verde pe masa de Paște. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic
Detaliul la cre trebuie să fim atenți
Trucul este recomandat și de nutriționistul Lygia Alexandrescu. Potrivit specialistului, între felurile de mâncare ar trebui să luăm câteva guri de apă, cantitatea fiind cheia succesului.
„Între felurile de mâncare, este foarte important încercăm să bem apă în cantități mici – nu ingerăm o jumătate de litru de apă între felurile de pe masa de Paști, ci în cantități mici, pentru ca întregul organism să se hidrateze și funcțiile renale să nu fie forțate. A bea apă multă dintr-odată înseamnă să eliminăm, să avem diureză rapidă și asta înseamnă să obosim rinichii, fără ca organismul să rămână hidratat. Este de preferat să consumăm apă pe tot parcursul mesei, în cantități mici, între feluri și în acest mod ne menținem sistemul digestiv activ și evităm deshidratarea. Știm bine că deshidratarea încetinește metabolismul”, a explicat nutriționistul, potrivit Hotnews.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să înlocuiești friptura de miel pe masa de Paște. Toți invitații te vor lăuda pentru rețeta asta delicioasă