Cum să îți faci singur acasă mănuși din pungi de plastic. Iată de ce ai nevoie
„Nu poţi să impui obligativitate cât timp nu sunt accesibile pentru cetăţeni”, spunea Orban, la începutul lui aprilie, referindu-se la măștile chirurgicale. Însă, același lucru s-ar putea spune și despre mânuși. Dar pentru acest tip de situație există rezolvare: confecționarea lor din pungi de plastic.
Cum să îți faci acasă mănuși din pungi de plastic
Pe lângă măști, ni se recomandă să purtăm și mănuși când ieșim din casă, pentru a diminua riscul de a lua noul virus. Mulți duc lipsă de ele, așa că soluția rămâne confecționarea. Pare un lucru dificil, dar cum timp e, cu siguranță până și cel mai neîndemânatic om poate reuși să facă asta.
De ce ai nevoie
- pungi de plastic
- cariocă
- foarfece
- brichetă
Mod de lucru
Tăiați marginile laterale ale pungii de plastic, pentru a o transforma într-o singură bucată de lucru. Îndoiți-o în jumătate și trasați conturul mâinii dumneavoastră pe ea cu ajutorul unei carioci, lăsând câțiva milimetri liberi în jurul degetelor.
Decupați mâna desenată pe punga de plastic. Uniți marginile bucăților de plastic cu ajutorul brichetei. Procedează la fel și pentru a doua mănușă.
Ne protezează sau nu de COVID?
Molly Lixey, o asistentă din SUA, arată, folosind mănuși chirurgicale și vopsea, cât de ușor ne putem contamina în spațiile publice, dacă nu respectăm câteva reguli.
„Mă sperie faptul că oamenii trăiesc cu senzația că dacă poartă mănuși, automat sunt protejați. Nu sunt deloc conștienți că în continuare se pot infecta și îi pot infecta și pe alții. De aceea am făcut acest video”, a spus cadrul medical.
Molly arată cum putem lua virusul de pe ambalajele produselor din magazin. Ajunse pe mănuși, particulele virale sunt transmise apoi pe tot ce atingem: mânerul căruciorului de la supermarket, pe haine, pe telefon și pe față. Asistenta atrage atenția asupra importanței dezinfectării telefonului mobil și a altor obiecte pe care este posibil să ajungă germenii, în timpul unei ieșiri la magazin ori farmacie.