Cum să faci pizza în doar 8 minute. Rețeta este foarte simplă
Există o mulțime de rețete de preparat pizza, însă aceasta le întrece pe toate! Și din punct de vedere al gustului, precum și al timpului de preparare. Dacă nu ai mai auzit până acum despre pizza preparată fără timp de creștere, ei bine, trebuie să o încerci neapărat. Este foarte simplu să o gătești și o termini într-un timp record. Deși nu prevede timp de creștere pentru aluat, este literalmente cea mai delicioasă pizza pe care ai încercat-o vreodată. Află cum să faci pizza în doar 8 minute.
Cum să faci pizza în doar 8 minute
Ce trebuie să știe fiecare gospodină este că, pentru această rețetă de pizza de casă, aluatul nu are nevoie să fie lăsat să crească. Vezi în rândurile următoare de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara aluatul simplu de pizza.
Apă caldă – Temperatura ideală a apei ar trebui să fie între 40 și 46 grade Celsius, pentru a ajuta drojdia să își facă efectul. Încercați să folosiți un termometru cu citire instantanee, pentru a verifica temperatura apei înainte de a adăuga drojdia.
Zahăr alb granulat – Adăugarea de zahăr în amestecul de apă caldă și drojdie va ajuta drojdia să accelereze procesul, să devină spumoasă și gata de utilizare.
Drojdie cu creștere rapidă – Uneori se numește drojdie cu creștere instantanee. Un pachet de drojdie reprezintă 2 ¼ lingurițe. Folosiți două lingurițe pentru această rețetă.
Făină universală – Pentru această rețetă, se recomandă să se folosească făină albă de înaltă calitate.
Condimente opționale – Această rețetă de aluat pentru pizza presupune, de obicei, folosirea a ½ linguriță de sare, un praf de usturoi și condimente italiene. Nu ezitați să folosiți mai mult sau mai puțin dintre acestea, după gust și preferințe.
Mod de preparare aluat pentru pizza:
- Se preîncălzește cuptorul la 250 de grade Celsius.
- În bolul unui mixer vertical, se adaugă apa caldă, drojdia și zahărul.
- Se mixează amestecul timp de cinci minute, după care se adaugă sare, făină și condimente.
- Se frământă până când aluatul se desprinde de pe margini, timp de aproximativ trei minute.
- Se împarte aluatul în două sau trei părți egale, în funcție de cât de groasă vreți să fie crusta.
- Se ung marginile bucăților de aluat cu ulei de măsline.
- Se pregătește pizza cu sos, brânză și alte legume, în funcție de preferințe.
- Se lasă la cuptor timp de circa 8 minute, până când crusta este rumenită în centru.
Citește și: Rețeta de pizza cu blat de iaurt. Gustare simplă de gătit rapid acasă