09 sept. 2024 | 08:30

Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre. Trucul secret pe care îl folosesc gospodarii de la țară

Știri generale
Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre. Trucul secret pe care îl folosesc gospodarii de la țară
Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre

Pentru mulți români, toamna reprezintă sezonul cel mai așteptat, și asta dintr-un motiv simplu, în această perioadă sunt pregătite o mulțime de preparate delicioase. Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre!

Cum să faci cea mai delicioasă țuică

Pastrama, mustul, murăturile, vinul și țuica sunt toate preparate care vor ține gospodinele ocupate în perioada următoare. De asemenea, atunci când vine vorba de țuică, există un truc simplu care poate ajuta dacă fructele nu sunt suficient de dulci.

Țuica este una dintre cele mai populare băuturi tradiționale din țara noastră. Pe parcursul toamnei, o cantitate considerabilă de prune va fi utilizată pentru a produce această băutură.

Dar ce facem dacă fructele nu sunt suficient de dulci? Există un truc ingenios, utilizat de bunicii noștri, care ne poate ajuta să ne asigurăm că țuica rămâne la fel de bună.

Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre

Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre

 

Drodjia de bere, un mare ajutor

În primul rând, este important să știm că drojdia de bere poate fi extrem de utilă în prepararea țuicii. Dacă am avut un an ploios și drojdia naturală de pe fructe s-a pierdut din cauza vremii, putem adăuga puțină drojdie de bere pentru a începe procesul de fermentație fără dificultăți. Astfel, chiar și atunci când prunele nu sunt suficient de dulci, această drojdie va rezolva problema!

Zahărul poate fi de asemenea de ajutor în prepararea țuicii. Dacă nu avem suficiente fructe pentru a produce cantitatea dorită de țuică, putem adăuga zahăr pentru a o intensifica. În plus, unii români folosesc zahărul pentru a obține o țuică mai puternică și pentru a compensa gustul fructelor care nu sunt complet coapte.

În general, într-un an călduros, prunele fermentează mai repede, iar după ce au fermentat, putem începe procesul de distilare. Cele mai bune prune sunt cele mici, românești, cu coajă subțire și o nuanță de albastru.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Adăposturi antiatomice și stocuri de alimente. Milioane de europeni au primit notificări
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro