17 oct. 2024 | 14:04

Cum să desfunzi rapid chiuveta, fără să apelezi la un instalator. Cele două ingrediente ieftine care te scapă imediat de această problemă

Utile
Cum să desfunzi rapid chiuveta, fără să apelezi la un instalator. Cele două ingrediente ieftine care te scapă imediat de această problemă
Cum să desfunzi rapid chiuveta, fără să apelezi la un instalator. Cele două ingrediente ieftine care te scapă imediat de această problemă

O chiuvetă înfundată este o problemă comună în orice casă, iar atunci când apa nu se mai scurge, mulți au tendința să cheme imediat un instalator. Totuși, înainte de a apela la ajutor profesionist, poți încerca unele metode simple, eficiente și, mai ales, economice pentru a rezolva această situație.

Amestecul ieftin care desfundă imediat chiuveta

Unul dintre cele mai populare trucuri pentru desfundarea chiuvetei este utilizarea oțetului și a bicarbonatului de sodiu, două ingrediente naturale pe care toată lumea le are în casă. Acestea formează o reacție chimică efervescentă, capabilă să dizolve resturile de murdărie, grăsimea și alte depuneri care blochează scurgerea.

Pentru a folosi această metodă, trebuie mai întâi să scapi de apa și resturile acumulate în chiuvetă. Dacă aceasta este complet înfundată și apa nu se scurge deloc, încearcă să îndepărtezi cât mai multă apă posibil. Poți folosi o cană sau un burete pentru a evacua apa stătută.

Măsoară aproximativ o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu și toarnă-l direct în scurgerea chiuvetei. Imediat după bicarbonat, toarnă o jumătate de ceașcă de oțet alb în scurgere. Vei observa cum se formează o spumă efervescentă – acest lucru indică reacția chimică dintre cele două substanțe. Lasă amestecul să acționeze pentru cel puțin un sfert de oră. În această perioadă, spuma creată va dizolva depunerile care blochează scurgerea.

După ce amestecul a acționat, toarnă o oală de apă fierbinte în scurgere. Apa fierbinte ajută la eliminarea grăsimii și a murdăriei dizolvate de reacția bicarbonatului și oțetului. Această metodă este nu doar eficientă, dar și sigură pentru țevi, deoarece nu implică utilizarea chimicalelor agresive din comerț.

Alte trucuri și metode eficiente de desfundat chiuveta

Dacă metoda cu oțet și bicarbonat nu rezolvă complet problema sau vrei să explorezi și alte opțiuni, iată câteva trucuri suplimentare care te pot ajuta să desfunzi chiuveta:

  • Apa clocotită: Uneori, o simplă oală de apă clocotită poate face minuni. Aceasta poate dizolva depunerile de grăsime și săpun care blochează scurgerea. Este o metodă ideală pentru chiuvetele înfundate ușor.
  • Soda de rufe: Similară bicarbonatului de sodiu, soda de rufe (carbonat de sodiu) este un agent de curățare puternic. Amestecată cu apă fierbinte, aceasta poate dizolva grăsimea și murdăria din scurgere.
  • Ventuză pentru chiuvetă: Un alt instrument simplu, dar eficient, este ventuza. Aplică ventuza peste scurgere și trage de ea în sus și în jos pentru a crea o presiune care poate disloca blocajele din țevi.
  • Cârlig pentru desfundat: Dacă ai la îndemână un cârlig de sârmă sau un instrument special pentru desfundarea chiuvetelor, acesta poate fi de mare ajutor pentru a scoate părul sau alte resturi blocate în apropierea scurgerii.
  • Produse chimice din comerț: În cazul în care toate metodele naturale au eșuat, poți apela la produse chimice special concepute pentru desfundarea țevilor. Totuși, folosește-le cu grijă, deoarece acestea pot fi agresive și pot deteriora țevile pe termen lung.
Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?
Click.ro
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare ale Kremlinului
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Ioana State: Aveam 200 de lei și mâncam de 300. Cum a ajuns celebră și bogată
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Serviciu militar obligatoriu, din nou în România? „Se renunţă la tot ceea ce ţine de viaţa de zi cu zi”
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
Armata obligatorie în România? „Se renunță la tot ceea ce ține de viața de zi cu zi”
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro