Cum să cureți cartofii fără cuțit, de fapt. Trucul pe care îl folosesc din ce în ce mai mulți oameni
Cartofii sunt un aliment cu adevărat versatil în bucătărie. Reprezintă un ingredient care poate fi folosit pentru a pregăti un număr infinit de preparate, fie ca garnitură, fie și ca element principal al tocănițelor, bulionelor și mâncărurilor cu linguriță. Iată cum poți curăța barabulele fără ajutorul unui cuțit.
Trucul care te ajută să cureți cartofi fără cuțit
Românii adoră cartofii, mai ales pentru faptul că îi pot folosi în tot felul de preparate delicioase, de la salată orientală, la musaca, piure sau cartofi prăjiți.
Curățatul cartofilor de coajă poate deveni o reală corvoadă, atunci când nu ai la dispoziție uneltele potrivite, vor spune gospodinele.
Ei bine, dacă vrei să încerci ceva diferit și să lași cuțitele deoparte, internauții au găsit o metodă ingenioasă care te va ajuta să cureți cartofii, fără să întinzi mâna după cuțit.
Trucul este să fierbi cartofii fără a-i curăța de coajă. Odată gătiți, va trebui să pui cartofii într-un castron umplut cu apă cu gheață. Odată ce s-au răcit, tot ce trebuie să faci este să-i cureți cu mâinile goale.
Deși pare incredibil, vei observa cum coaja este îndepărtată cu o ușurință incredibilă. Odată ce ai descoperit acest truc, cu siguranță ideea de a merge la bucătărie și de a pregăti tot felul de preparate pe bază de cartofi îți va fi mai plăcută.
Acest truc va fi potrivit mai ales pentru preparate precum salatele de cartofi sau cele în care amesteci cartofii cu alte ingrediente precum legumele fierte.
La urma urmei, tot va trebui să fierbi cartoful, așa că în loc să-l cureți și apoi să-l arunci în apă, este mult mai rapid și mai ușor să-l gătești și odată ce observi că este gata, îl vei decoji.
Citește și Trucul pentru cei mai crocanți cartofi la cuptor. Ingredientul secret care face minuni
La ce poți folosi cojile de cartofi
În cazul în care te grăbești să arunci la gunoi cojile de cartofi, gospodinele te sfătuiesc să nu mai faci acest lucru, deoarece învelișul barabulelor poate fi reutilizat cu succes în bucătărie.
Tot ce trebuie să faci este să pui cojile de cartofi într-un borcan cu apă fiartă și te vei alege cu o soluție degresantă ideală pentru cele mai dificile suprafețe.
Puțini oameni știu faptul că învelișul exterior al tuberculilor conține o substanță care poate fi foarte utilă în procesul de curățenie. Mai mult decât atât, detergentul pe bază de coji de cartof este ecologic și prietenos cu mediul înconjurător.