Cum să aranjezi mâncarea în cuptorul cu microunde pentru a se încălzi corect. Greșeala pe care o fac mulți oameni
Cum să aranjezi mâncarea în cuptorul cu microunde pentru a se încălzi corect? Fără să ne dăm seama, facem greșeli atunci când folosim un cuptor cu microunde. Pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când reîncălziți mâncarea, nu o setați și uitați de ea. Este important cum să aranjezi mâncarea în cuptorul cu microunde pentru a se încălzi corect. Deși poate fi greșeala pe care o fac mulți oameni, nu este imposibil de corectat.
Cum să aranjezi mâncarea în cuptorul cu microunde pentru a se încălzi corect
Așa cum spuneam, cuptorul cu microunde este un instrument pentru încălzirea alimentelor care a devenit esențial în unele case. Ni s-a întâmplat tuturor, cu oarecare poftă, să deschidem cuptorul cu microunde, punem farfuria cu mâncare, o așezăm exact în centrul platoului rotativ și, după o lungă așteptare, când termină de încălzit, mai sunt încă părți care sunt încă reci.
Problema ar fi în locul în care ați așezat farfuria. Vă explicăm mai jos.
Asta este greșeala pe care o fac mulți oameni!
În urmă cu câteva săptămâni, un videoclip de pe rețeaua de socializare TikTok a devenit viral, explicând ceva similar, iar adevărul este că știința îl susține.
Știi când reîncălzești mâncarea în cuptorul cu microunde și unele părți sunt atât de fierbinți încât îți ard gura, iar cealaltă parte este înghețată?
Ei bine, asta se întâmplă pentru că într-adevăr nu ar trebui să ai mâncarea în mijlocul farfuriei. Ar trebui să fie pe margine. Așezată așa se poată întoarce și să se gătească uniform.
Modul în care așezi farfuria este secretul din spatele modului în care va fi caldă. Motivul din spatele acestui lucru este că totul într-un cuptor cu microunde este concentrat pe funcția sa fundamentală.
Să excite moleculele de apă folosind radiația electromagnetică ca mijloc de a genera căldură. Munca dvs. nu ar putea fi mai eficientă, dar poate eșua și atunci când apare ceva numit „încălzire fără control”.
Atunci când anumite părți ale alimentelor încep să se încălzească, părțile mai fierbinți se vor încălzi mai repede, ceea ce duce la o gătire neuniformă.
Aceasta este tocmai încălzirea necontrolată și este ceea ce se întâmplă atunci când unele părți ale cuptorului cu microunde ies foarte fierbinți, iar altele reci.
Un alt truc adus de pe rețeaua de socializare este legat de orez. Atunci când îl încălziți, cheia este să puneți un cub de gheață în mijlocul porției, în acest fel va arăta ca un orez proaspăt.
Cele 8 greșeli pe care oamenii le fac atunci când folosesc un cuptor cu microunde
Când apar scântei, de obicei este un semn de romantism, cu excepția cazului în care acestea provin din cuptorul cu microunde.
Ați pus vreodată din greșeală la microunde ceva cu metal în el? Sau ați gătit din greșeală la microunde resturi acoperite cu folie de plastic, doar pentru a găsi o farfurie frumoasă plină de tocană de plastic topit?
Din nefericire, există o mulțime de moduri de a vă strica cu ușurință mâncarea atunci când o puneți la microunde. Dar nu ești singurul care le face. Este greșeala pe care o fac mulți oameni!
Specialiștii au dezvăluit câteva probleme comune cu care se confruntă oamenii atunci când folosesc acest aparat de bucătărie popular.
În același timp ne recomandă cum să aranjezi mâncarea în cuptorul cu microunde pentru a se încălzi corect.
Greșeala 1: Săriți peste etapa „amestecați la jumătate”
Chiar dacă la birou este o coadă în spatele tău pentru a folosi cuptorul cu microunde, asigură-te că apeși pe pauză cam la jumătatea procesului de reîncălzire.
Este crucial să amesteci mâncarea pentru a te asigura că căldura ajunge în toate părțile vasului. Centrele reci și reîncălzirea neuniformă pot duce la o furculiță plină de bacterii.
Greșeala 2: Folosirea plasticului
Mulți oameni cred că recipientele precum cele pentru mâncare la pachet sunt în regulă pentru cuptorul cu microunde. Nu sunt.
Bacteriile și substanțele chimice dăunătoare pot migra în mâncare atunci când se deformează sau se topesc. Așa că folosiți numai recipiente sigure pentru cuptorul cu microunde, care sunt etichetate corespunzător.
Greșeala 3: Necunoașterea puterii aparatului
Puterea, deși uneori este dificil de determinat, este de fapt un factor cheie în încălzirea alimentelor în siguranță.
Utilizatorii de cuptoare cu microunde sunt sfătuiți să sune la producător sau să caute modelul online pentru a-și da seama de puterea acestuia.
Majoritatea cuptoarelor cu microunde de dimensiuni medii și mari au între 850 și 1.650 de wați. Cu cât puterea este mai mare, cu atât mai repede se gătește mâncarea.
Astfel, dacă un fel de mâncare are nevoie în mod normal de aproximativ 2 minute pentru a fi reîncălzit, într-un aparat cu putere mică, s-ar putea să fie nevoie să fie gătit mai mult timp.
Fiecare aparat este diferit, dar cel mai bine este să începeți încet, pentru a nu usca și a nu găti prea mult acele resturi.
Greșeala 4: Nu-l curățați niciodată
Nu numai că curățarea de rutină a cuptorului cu microunde ucide bacteriile rămase de la alimente, dar este important să păstrați curat orice dispozitiv din bucătărie.
Este o idee bună să ștergeți atât interiorul, cât și exteriorul cuptorului cu microunde cu o cârpă moale sau un prosop de hârtie umezit cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, sau cu săpun de vase sau lichid.
Aceasta menține zona fără reziduuri și bucătăria cu un miros proaspăt. În plus, particulele de mâncare rămase nu vă vor contamina vasele proaspete.
Greșeala 5: Dezghețarea cărnii chiar în ambalaj
Decongelarea la microunde a cărnii crude chiar în ambalaj poate părea o modalitate bună de a conține sucurile murdare ale cărnii, dar poate fi de fapt mai dăunătoare decât dacă o despachetezi mai întâi.
Substanțele chimice din tăvile de spumă pe care este vândută carnea și plasticul din ambalaj se pot infiltra în mâncarea ta pe măsură ce ambele se încălzesc.
Specialiștii sfătuiesc întotdeauna să desfaceți carnea din ambalaj înainte de a o dezgheța pentru a evita scurgerile de substanțe chimice dăunătoare care se găsesc adesea în polistiren sau plastic.
De asemenea, este important să reduceți căldura la 30% sau să apăsați pe setarea dezghețare atunci când decongelați carnea și păsările de curte în cuptorul cu microunde.
Gătitul cărnii în întregime poate fi făcut, dar dacă acea farsă virală de Ziua Recunoștinței i-a învățat pe oameni ceva, cuptorul este într-adevăr cea mai bună opțiune pentru o friptură mare.
Greșeala 6: Folosirea uneori a cuptorului cu microunde pe post de uscător
Poate că hack-ul aparent ingenios de a încălzi rapid cu microunde acele mănuși sau șosete umede v-a venit în minte la un moment dat sau altul.
Vă rugăm să nu faceți acest lucru! Materialul din obiectele nealimentare poate fi un pericol de incendiu.
Greșeala 7: Acoperirea alimentelor în mod greșit
Deoarece căldura circulă, păstrarea alimentelor acoperite ușor ajută la asigurarea faptului că mâncarea se reîncălzește uniform, nu se gătește prea mult și are un gust mai bun.
Căldura umedă creată atunci când mâncarea este gătită la aburi sau aerisită cu un capac care nu este prea strâns ajută, de asemenea, la distrugerea bacteriilor dăunătoare.
Este o idee bună să acoperiți mâncarea atunci când o reîncălziți în cuptorul cu microunde. Altfel programul de curățenie va fi la cote maxime.
Nu este indicat să încălziți la microunde mâncarea într-un recipient ermetic. Atunci când sunt încălzite la microunde, complet închise, capacele pot deveni imposibil de deschis. Sau, mai rău, dacă recipientul este plin de lichid, acesta poate exploda.
Greșeala 8: Reîncălzirea ouălor fierte tari și a altor alimente
Încălzirea la microunde a ouălor fierte tari în coajă este destul de periculoasă. Aacestea pot exploda cu ușurință. Nu numai că vei avea o mizerie urât mirositoare, dar mâncarea ta va fi distrusă.
Cuptorul cu microunde este un aparat incontestabil de comod. Dar nu este întotdeauna cel mai bun mod de a asigura resturi de mâncare cu un gust excelent. Dacă sunteți acasă, este în regulă să vă luați câteva minute în plus pentru a încălzi corespunzător anumite tipuri de alimente.