Carmen Iohannis vs. Elena Ceaușescu – două întâlniri istorice cu Regina Elisabeta a II-a. Cum a apărut atunci soția dictatorului FOTO

Autor: Madalina Moraru - 20:53, 04 dec. 2019

Cuplul de dictatori a fost primit cu foarte mare fast, în Marea Britanie. Pentru vizita oficială în Regatul Unit a soților Ceaușescu, Regina Elisabeta s-a asigurat că momentul va fi tratat ca o adevărată sărbătoare. Momentul a fost marcat în anul 1978, atunci când soții Ceaușescu au fost plimbați și cu caleașca, pe timpul vizitei oficiale, la fel ca membrii Familie Regale, în clipele de sărbătoare.

Cum s-a îmbrăcat Elena Ceaușescu la întâlnirea cu Regina Angliei

Pe parcursul vizitei de trei zile, câtă vreme au fost prezenți în Marea Britanie, Nicolae și Elena Ceaușescu au făcut și furori. În special în rândul regalităților, pentru că aceștia s-au întâlnit și cu înalți oficiali, dar și cu Regina Elisabeta a II-a, alături de prințul consort Philip.

De asemenea, soții Ceaușescu au semnat și contracte cu câteva firme, printre care și British Aerospace, dar şi Rolls Royce, cu privire la o cooperare pe termen lung, în ceea ce privește construcția de avioane de tipul BAC-1-11, dar și de motoare pentru avioane. Au mai fost semnate și câteva memorandumuri de înțelegere pe partea de industrie aeronautică, fiind stabilită o cooperare și la nivel tehnologic, în domeniul exploatării de petrol şi gaze.

Cum s-a îmbrăcat Elena Ceaușescu la întâlnirea cu regina Marii Britanii. Elisabeta a fugit de ea prin tufișuri
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fugit în tufișuri, atunci când i-a văzut pe soții Ceaușescu

Însă, un episod mai puțin cunoscut, dar cât se poate de amuzant a fost suprins de către jurnaliștii englezi, în cea de-a doua zi a șederii cuplului de dictatori, în incinta Palatului Buckingham. Pentru că nu își dorea sub nicio formă să se întâlnească, nici măcar accidental, cu soții Ceaușescu, pe coridoarele palatului, Nicolae și Elena au fost cazați într-o aripă total opusă față de Suverană.

Totuși, aceasta a dat cu ochii de cei doi atunci când se afla în grădina Palatului Buckingham, unde ieșise să-și plimbe câinii. Soții Ceaușescu se aflau și ei într-o scurtă plimbare, în care admirau împrejurimile. Când au fost zăriți, Regina Elisabeta a decis să-i evite cu orice preț, așa că s-a ascuns în tufișuri, pentru o scurtă perioadă, cât să nu fie remarcată și astfel abordată în vreun fel de dictator și soția sa. Elena Ceaușescu a purtat ținute clasice, în stilul acelor vremuri, garderoba Primei Doamne din era comunistă fiind compusă din costume deux pieces. Însă, într-un moment rar, surprins cu ajutorul camerelor de fotografiat, se poate vedea că Elena Ceaușescu adoptase o ținută similară cu a Reginei Elisabeta. Aceasta purtase o rochie albă și lungă până nivelul gleznelor.

Carmen Iohannis vs Elena Ceaușescu – două întâlniri istorice cu Regina Elisabeta a II-a

Cum s-a îmbrăcat Elena Ceaușescu la întâlnirea cu regina Marii Britanii. Elisabeta a fugit de ea prin tufișuri
Carmen Iohannis a purtat o rochie de culoare bleumarin, la recepția organizată de Regina Angliei

În cei 93 de ani de viață și activitate, Suverana Angliei a întâlnit foarte mulți șefi de stat, dar și pe soțiile acestora. Recent, Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, s-a întâlnit cu Melania Trump, Prima Doamnă SUA, la recepția unui dineu organizat de către Regina Elisabeta. Momentul a fost marcat pentru șefii de stat și de guverne, care participă la summit-ul NATO. La eveniment, soția lui Klaus Iohannis a purtat o purtat o ținută impecabilă, compusă dintr-o rochie bleumarin, la care a accesorizat o pereche de pantofi într-o nuanță de roz. La rândul său, Melania Trump a ales o vestimentație galbenă, la care a asortat un top de culoare mov.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI