Cum s-a îmbogățit Silviu Prigoană, de fapt. Puțini români știu acest detaliu despre averea lui

Cum s-a îmbogățit Silviu Prigoană, de fapt. Puțini români știu acest detaliu despre averea lui
Cum s-a îmbogățit Silviu Prigoană, de fapt. Puțini români știu acest detaliu despre averea lui

Silviu Prigoană a vorbit despre averea lui și despre cum a făcut primul milion de lei după Revoluție.

Cum s-a îmbogățit Silviu Prigoană, de fapt

Silviu Prigoană este un personaj celebru în peisajul din România. El are mai multe afaceri și a dezvăluit acum cum a făcut primul milion de lei, chiar după Revoluție.

El a făcut speculă și alături de un prieten a intrat într-o afacere profitabilă care l-a îmbogățit.

„Primul business pe care l-am făcut eu după Revoluție a fost prelucrarea cerealelor. Eu le transformam în alcool. Deci eu mi-am dat demisia de la fabrica unde lucram, am mers cu Ghiță, prietenul meu, și cumpăram trenuri întregi de cereale din sud, era la liber.

Mergeam și cumpăram de la tot felul de depozite de astea mari de cereale. Le aveau strânse din 89 și în 90, în primăvară, am mers și am cumpărat de la ăia.

Noi am mers și am luat un tren de cereale și l-am dus să îl facem alcool. Am făcut contract cu ICS Alimentara să vindem alcoolul la ăia și contract cu fabrica de alcool să ne prelucreze cerealele respective, să le ambaleze la sticle de jumătate.

Atenție mare, nu la litru, și noi îl dădeam la ICS Alimentara la prețul de producție cu ambalaj returnabil. Noi câștigam 4 lei la litru plus lada, milioane de sticle și milioane de navete, genți de bani”, a declarat Silviu Prigoană, în emisiunea lui Dan Capatos.

Cum l-a prins Garda Financiară pe afacerist

EL a mai spus că profitul era, de fapt, realizat pe baza sistemului legat de ambalajul returnabil. Afacerea lui a atras atenția, însă compania deja făcea bani grei.

„Garda Financiară a venit la noi imediat după ce s-a înființat, am fost vizați că era neregulă. Îți dai seama la milioanele pe care le făceam noi pe sticle.

Că noi de acolo câștigam, pe sticle. Noi plăteam la fabrică prelucratul cerealelor și în contract aveam că ei ne dau cu ambalaj, în preț ne dădeau cu ambalaj.

Aveam centrele de achiziții sticle și borcane, tiruri întregi pe zi, 2 lei sticla de jumătate, și erau foarte multe milioane de sticle de jumătate. Au fost foarte mulți bani.”, a mai spus Silviu Prigoană.

Silviu Prigoană a dat lovitura după Revoluție

El a început să deschidă televiziuni în anul 1999, iar fostul deputat recunoaște că marea șansă în afacere a fost Revoluția, la fel ca și în cazul miliardarilor din top 300.

„Televiziunile am inceput sa le deschid prin 1999, era un mare grup media. Am deschis prima televiziune de stiri, prima televiziune de folclor, prima televiziune de manele, prima televiziune de sport!

Si trustul era mult mai mare, cu presa scrisa, erau revistele pentru femei, reviste de sport pentru barbati, dar la un moment dat, asociatii cu care am negociat povestea trustului s-au retras, erau din Elvetia.

Marea sansa in business a fost Revolutia! Asta a fost marele meu noroc si marea mea sansa! Si a lui Ion Tiriac si al tuturor miliardarilor din top 300!”, a spus Prigoană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI