Cum redai luciu oalelor din inox, de fapt. Trucul genial și ieftin care le face oglindă în doar 1 minut

Cum redai luciu oalelor din inox, de fapt. Trucul genial și ieftin care le face oglindă în doar 1 minut
Ce ingredient din bucatarie curata vasele din inox

Odată cu trecerea timpului, oalele și tigăile din oțel inoxidabil își pierd din strălucire, nici măcar nu trebuie să le oferim o „utilizare dură” pentru a înțelege faptul că este timpul să cumpărăm altele noi. Cu ce ingredient curățăm, de fapt, tigăile din inox.

Ingredientul-minune din bucătărie care redă strălucirea oalelor din inox

Știm că și tu te-ai confruntat, măcar o dată, cu această problemă. Dacă prin fierberea supei observi că inoxul oalelor tale s-a mătuit, iată câteva trucuri grozave date de către gospodine, prin care putem restabili strălucirea vaselor noastre de bucătărie în doar câteva minute.

Uneori putem înrăutăți situația atunci când zgâriem interiorul recipientelor, încercând să îndepărtăm pete care sunt foarte greu de scos. Soluția salvatoare constă în utilizarea unui singur produs pe care îl avem aproape toți în cămară.

Ingredientul secret cu ajutorul căruia oalele și tigăile tale din inox își vor recăpăta strălucirea este oțetul alb. Oțetul este unul dintre cele mai utilizate produse în curățenia casei, deoarece are foarte multe proprietăți care ajută la prelungirea vieții obiectelor tale.

Cum funcționează oțetul pe vasele din inox

Oțetul nu doar curăță, ci și dezinfectează suprafețele din casă. Mai mult de atât, oțetul nu este toxic, deci poate fi folosit fără probleme pe orice tip de suprafață.

Tot ce trebuie să faci este să torni un strop de oțet alb peste vasele de inox. Apoi, vei freca bine de tot și vei clăti sub jet de apă. Rezultatele ar trebui să se vadă într-un timp scurt.

Chiar dacă problema este mai mare, iar oalele au dimensiuni mult mai mari, nu e nicio problemă. Gospodinele îți recomandă să lași vasele să se înmoaie cu puțin oțet alb timp de câteva minute, după care le vei spăla normal, cu apă și detergent.

Rezultatele vor fi incredibile, iar vesela de bucătărie va arăta ca nouă, fără ca tu să plătești alte obiecte scumpe pentru a le înlocui pe cele mătuite.

Un alt truc important este să speli vasele cu apă călduță, în niciun caz apă rece de la robinet, deoarece grăsimea nu se va dizolva. Chiar dacă oțetul alb are un miros înțepător, acest lichid este extrem de eficient pentru curățarea și dezinfectarea veselei tale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI