Cum recunoști o gutuie coaptă complet. Trucul secret pe care românii nu îl mai știu
Gutuile sunt preferate de multe persoane, mai ales pentru ele pot să fie mâncate imediat după ce au fost curățate sau introduse în multe rețete. Gospodinele care își doresc să realizeze numeroase prăjituri sau să facă gem trebuie să recurgă neapărat la un truc pentru a vedea dacă fructele sunt coapte.
Cum te asiguri că gutuile pe care le culegi sunt coapte. Apelează cu încredere la acest truc
Mulți români se grăbesc să culeagă gutuile în momentul în care frigul pune stăpânire pe țară, însă aceștia fac o greșeală uriașă, mai ales pentru că fructele pot să nu fie coapte complet. Un secret o să te ajute de fiecare dată când vrei să te bucuri de recolta ta sau să gătești numeroase preparate delicioase.
Gospodinele se grăbesc să umple cămara pentru sezonul răcoros. Bineînțeles, gemul de gutui nu trebuie să lipsească, însă aceste fructe delicioase pot să ducă la multe probleme dacă nu sunt coapte complet. Trebuie doar să te asiguri că puful de pe ele se îndepărtează cât mai ușor după ce au fost culese.
Fructele coapte se desprind fără mult efort de pe ramuri, iar puful se îndepărtează cu ușurință. În cazul în care gutuile nu sunt potrivite, gospodinele o să fie nevoite să renunțe la coajă pentru a se asigura că scapă de tot puful. Totuși, fructele nu ar trebui să fie culese dacă nu s-au copt.
Cum poți păstra gutuile peste iarnă. Tot ce trebuie să știi
În cazul în care gutuile culese au o culoare de galben auriu, o coajă dură și un miez tare, acestea au fost culese la momentul potrivit și pot să fie păstrate în cămară până când te decizi să prepari bucate delicioase unde ele sunt principalele vedete. Totuși, trebuie să respecți anumite reguli importante.
Încearcă să pui fructele în lădițe căptușite cu hârtie cerată, care o să fie, ulterior, adăpostite într-un loc răcoros și uscat. Este nevoie ca aceste recipiente să nu fie puse lângă mere sau cartofi, mai ales pentru că gutuile se pot strica extrem de repede din cauza substanțelor conținute de respectivele fructe și legume.
Gutuile pot să fie ținute în cămară, la răcoare, până în decembrie sau ianuarie, așa că te poți bucura de aceste fructe delicioase cât mai mult timp! Totuși, dacă observi că ele au anumite pete cafenii, este necesar să îndepărtezi semnele și să le învelești în ceară ceramică, depozitându-le ulterior în frigider.