Cum recunoști carnea de pui cu hormoni la supermarket. Detaliul pe care îl observi imediat pe etichetă
Foarte mulți dintre români se feresc să mai mănânce carne de pui, spunând că a început să aibă un miros ciudat și că are hormoni. În acest articol îți vom dezvălui cum recunoști carnea de pui cu hormoni la supermarket. Care este detaliul pe care îl observi imediat pe etichetă.
De ce să nu mai cumperi pui de la supermarket. Sunt plini de substanțe periculoase
Unul dintre alimentele de bază al românilor este carnea de pui, însă mulți au început să renunțe la ea pe motiv că are hormoni. Mai nou, alțuii susțin că puii din supermarket au început să aibă un miros ciudat. Astăzi îți spunem cum recunoști carnea de pui cu hormoni .
Din păcate este adevărat, carnea de pui cumpărată din supermarketuri este plină de hormoni de creştere, conform healthychild.org. Cei care se feresc să mai consume carne de pui bine fac, pentru că hormoni de creştere injectați în carnea de pui reprezintă un pericol mare pentru sănătatea omului.
Citește și: Trucul care te ajută să recunoști puiul injectat cu hormoni
Prin injectarea cu hormoni de creștere puii se dezvoltă mai repede, însă nu nu există o diferență de textură între carnea tratată cu substanțele periculoase și cea organică. În schimb, există alte semne care te pot ajuta să faci diferența între sortimentele de carne cu hormoni și cele fără.
Puiul injectat, bun de sacrificat la 3 săptămâni
Carnea organică, fără hormoni, provine de la pui hrăniți în mod natural, fără antibiotice sau hormoni, crescuți în condiții optime. În comparație cu puiul sănătos, cel tratat cu hormoni de creștere poate provoca diverse probleme de sănătate, mai ales dacă este consumat în mod frecvent.
Și carnea provenită de la puii hrăniţi natural, precum și cea tratată cu hormoni, sunt bogate în nutrienți precum fier, zinc, fosfor sau vitaminele B. Ambele tipuri conțin cantități de grăsimi saturate și nesaturate, precum și proteine, însă carnea injectată este mai periculoasă pentru organismul omului.
Dacă la doar trei săptămâni puiul de la ţară este încă foarte mic, puii crescuţi în ferme ajung deja la greutatea optimă pentru sacrificare.
Hormonii de creștere pot provoca boli grave omului
”Carnea de pasăre care a fost injectată cu aditivi sau condimente trebuie etichetată ca atare şi nu se poate comercializa ca refrigerată sau congelată”, spun şi reprezentanţii ANSVSA.
Citește și: Ce s-a găsit în carnea de pui din România
Conform unor studii, hormonii din carne pot provoca dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele care ajung în pui. Acestea pot cauza omului rezistență la bacterii periculoase.
Nu în ultimul rând, eticheta care însoțește puiul l-ar putea da de gol că acesta a fost injectat cu hormoni de creștere. Dacă în afară de pui pe etichetă se mai găsesc și alte substanțe există șanse mari ca puiul respectiv să fie unul injectat cu hormoni de creștere.