Cum răcești mașina repede pe caniculă. Trucuri utile pentru toți șoferii VIDEO
Temperaturile din aceste zile nu ne fac bine, și mai ales atunci când te afli la volanul mașinii tale. Deși mașinile de astăzi au toate climă și sistem de aer condiționat, statul în soare poate duce la încingerea mașinii. Așa că, dacă te-ai întrebat cum răcești mașina repede pe caniculă, avem câteva trucuri utile pentru toți șoferii. Tot ce ai de făcut este să citești în continuare, iar la final să urmărești și segmentul video.
Canicula a pus stăpânire pe noi!
Aproape în fiecare vară avem parte de cel puțin un val de căldură și de temperaturi caniculare. Mai ales în mașină, se poate face foarte cald. A fost o zi lungă la serviciu și ești disperat să ajungi acasă pentru a te bucura de ultimele raze ale serii, când ești lovit de un val de caniculă din interiorul mașinii.
Ororile de a-ți parca mașina în soarele arzător toată ziua, sunt la fel de greu de suportat. Nu ați parcat-o intenționat în soare, desigur, dar soarele este atât de predispus să se miște. Nici măcar nu merită să te gândești la starea batonului Mars de urgență din torpedou. Nu vă temeți, există soluții, trucuri utile pentru toți șoferii, pentru a vă răcori interiorul mașinii fierbinți. Iată câteva sfaturi simple pentru a vă menține răcoarea și despre cum răcești mașina repede pe caniculă.
Verificați dacă mașina dumneavoastră este pregătită
După o iarnă friguroasă, este întotdeauna o idee bună să vă duceți mașina la un garaj pentru întreținere. Dar atunci când afară este foarte cald, există câteva lucruri pe care ar trebui să le verificați cu siguranță.
Fluidele motorului: temperaturile ridicate au un efect semnificativ asupra motorului dumneavoastră.
Așadar, este crucial ca nivelul uleiului și lichidul de răcire, printre altele, să fie pregătite pentru aceste condiții meteo. Mai ales dacă intenționați să parcurgeți o distanță lungă, ar trebui să existe suficiente lichide de răcire pentru a preveni supraîncălzirea motorului în timpul călătoriei.
Anvelopele: temperaturile ridicate pot crește presiunea din anvelope și pot provoca o explozie.
Prin urmare, verificați în mod regulat starea fiecărei anvelope și, dacă este necesar, opriți-vă la o benzinărie pentru a monitoriza și adapta presiunea. Presiunea corectă poate fi găsită în manualul de întreținere al mașinii dumneavoastră.
Lichidul pentru ștergătoarele de parbriz: acesta este probabil cel mai puțin important element din această listă, dar este evident că nu este plăcut să conduci cu un parbriz murdar.
În special în zilele călduroase de vară, pe parbriz se poate forma un adevărat cimitir de insecte, care vă perturbă vederea drumului.
Află cum răcești mașina repede pe caniculă
1. Aerisiți interiorul
Deschideți ambele geamuri de pe o parte a mașinii, apoi „evantaiați” interiorul prin legănarea unei uși de pe partea opusă înainte și înapoi.
Cu condiția să nu vă faceți griji că puteți arăta puțin ciudat, repetați această mișcare de deschidere-închidere de cel puțin trei ori pentru a ajuta la expulzarea aerului cald.
Totuși, lăsați plafonul închis dacă mașina este parcată afară, în lumina soarelui.
2. Porniți aerul condiționat, în mod corect
Porniți motorul și comutați aerul condiționat pe cea mai rece setare. Dacă mașina are această opțiune, selectați setarea de aer „extern”, simbolul de pe comutator arată de obicei o săgeată care intră în mașină, mai degrabă decât recircularea aerului, o săgeată circulară.
Aerul din exteriorul mașinii va fi mai rece în acest moment. Deschideți toate geamurile rămase, deoarece sistemul de aer condiționat va avea nevoie de câteva minute pentru a deveni eficient.
3. Folosiți gurile de aerisire inferioare
Căldura se ridică, așa că este logic să aruncați aerul mai rece, cu aer condiționat, în zona picioarelor, forțând aerul cald aflat deja în interiorul mașinii să urce în sus și să iasă pe geamurile deschise.
Închideți gurile de aerisire superioare de pe planșa de bord și de la baza parbrizului, astfel încât întregul flux de aer din mașină să fie direcționat în sus.
4. Țineți geamurile deschise
Începeți să conduceți, dar țineți geamurile mașinii deschise timp de un minut sau două pentru a lăsa să iasă tot aerul cald, faceți acest lucru până când aerul din gurile de ventilație se simte mai rece decât temperatura exterioară.
Din păcate, naveta celor mai mulți oameni presupune să stea în trafic, ceea ce nu va ajuta la circulația aerului. Dacă traficul este o problemă persistentă, vă recomandăm cu tărie să investiți într-o mașină zburătoare…
5. Închideți geamurile și treceți pe aer recirculat
Odată ce aerul condiționat suflă rece, închideți toate geamurile și treceți la aerul recirculat, răcit în prealabil. Acum puteți deschide gurile de aerisire superioare și puteți regla debitul după cum doriți.
Sistemele mai avansate de climatizare cu „control al climatizării” vă permit să setați și să mențineți o temperatură constantă în interiorul autovehiculului.
Trucuri utile pentru toți șoferii despre cum răcești mașina repede pe caniculă
1. Folosiți cu înțelepciune aerul condiționat
Aparatul de aer condiționat pare a fi cea mai importantă parte a mașinii dumneavoastră în zilele călduroase. Cu toate acestea, nu este o idee bună să faceți sistemul să funcționeze la viteză maximă. Cu cât diferența față de temperatura exterioară este mai mare, cu atât crește riscul de a răci.
În mod ideal, ar trebui să mențineți o temperatură medie de 22 – 23 de grade. Un sistem bun de aer condiționat suflă în mod normal aer proaspăt după doar câteva secunde, dar, desigur, puteți, de asemenea, să deschideți pur și simplu toate ferestrele pentru câteva minute atunci când plecați.
Pentru consumul mașinii dumneavoastră, de asemenea, este bine să nu puneți aerul condiționat pe cea mai rece setare. La o mașină electrică, utilizarea rațională a sistemului de aer condiționat poate chiar să vă mărească autonomia de deplasare.
2. Parcați la umbră
Mașina dumneavoastră poate fi într-adevăr echivalentul unui cuptor de copt atunci când este parcată în plin soare. Așadar, atunci când găsiți un loc de parcare la umbră, asigurați-vă că îl folosiți. În orice caz, aveți întotdeauna o umbrelă de soare în mașină. O puteți pune pe parbriz pentru a proteja interiorul.
Volanul, de exemplu, nu va fi arzător atunci când doriți să plecați. De asemenea, lumina puternică a soarelui poate face ca o crăpătură din geamul tău să se spargă mai repede. Deși, bineînțeles, este o idee și mai bună să reparați acest tip de deteriorare înainte ca ea să devină o problemă.
3. Evită deshidratarea și asigură-te că ai apă la bord
În zilele călduroase este și mai important să bei suficientă apă. De aceea, asigurați-vă întotdeauna una sau mai multe sticle de apă în mașină. Dacă sunteți suficient de hidratat, este mai ușor să vă mențineți concentrarea pe drum. Și nu se știe niciodată ce puteți întâlni.
Un ambuteiaj prelungit poate face ca o călătorie să fie mult mai lungă decât cea planificată. Cel mai bine este să nu vă țineți apa în portbagaj, astfel încât să puteți ajunge ușor la ea. De asemenea, temperatura din portbagaj este adesea mult mai ridicată decât în habitaclul bine răcit.
4. Pregătiți-vă pentru probleme
O sticlă de apă este unul dintre lucrurile pe care ar trebui să le aveți la bord pentru a vă pregăti pentru probleme. Cu temperaturi extrem de ridicate, nu poate fi niciodată complet exclus faptul că veți ajunge pe marginea drumului din cauza unei defecțiuni mecanice.
Prin urmare, ar trebui să vă asigurați și o trusă de urgență cu unelte generale pentru a remedia singuri problemele simple, fără a fi nevoie să așteptați asistență.
5. Fiți atenți la copii și la animalele de companie
Încheiem cu un sfat care pare evident, însă în fiecare vară auzim povești despre animale de companie care au rămas blocate într-o mașină arzândă. Imediat ce parchezi mașina, aerul condiționat nu mai funcționează, iar condițiile din mașină pot deveni devastatoare.
De aceea, faceți-vă o regulă de aur din a vă lua întotdeauna copiii și animalele de companie cu dumneavoastră atunci când părăsiți mașina. Dacă mergeți cu copiii la volan, am dori să ne referim și la cel de-al patrulea sfat, pentru a vă asigura că aveți la îndemână o sticlă de apă sau altceva răcoritor.
Concluzie
În cele din urmă, se recomandă, în general, să rămâneți în casă în cele mai fierbinți momente ale zilei. În special între orele 12 și 16, soarele poate face ca afară să fie extrem de cald.
Așadar, este mai sănătos să optați pentru un loc răcoros. Dacă puteți să vă planificați călătoria dimineața sau seara, vă veți face o mare favoare atât dumneavoastră, cât și mașinii dumneavoastră.