Cum pui nuci la congelator. Aşa rezistă perfect chiar şi jumătate de an, nu mai devin amare

de: Ana Chivu
20 11. 2022

Multe dintre gospodine își doresc să se folosească de diverse nuci și în sezonul în care acestea nu mai sunt proaspete. Unii bucătari profesioniști știu câteva trucuri care să le facă pe gospodine să se bucure de rețete cu nuci cu un gust deosebit și când nu e sezonul lor. Ce trebuie să faci ca să reziste perfect chiar și jumătate de an în congelatorul tău? Este chiar foarte simplu.

Cum să pui nuci la congelator: rezistă chiar și jumătate de an

Nucile sunt extrem de delicioase în prăjituri și mai ales în biscuiți preparați chiar în perioada sărbătorilor. Cele mai multe gospodine vor să găsească o cale prin care să se bucure de ele în cozonacii de Crăciun, chiar dacă a trecut sezonul lor. Nucile sunt foarte sănătoase și au în compoziție o mulțime de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase.

De asemenea, nucile reduc colesterolul, scad riscul apariției bolilor cardiovasculare și sunt o sursă de grăsimi bune care ajută la cura de slăbite. Desigur că cele mai fericite în acest caz sunt doamnele care le pot introduce cu încredere în multe preparate.

Din păcate, unele dintre acestea întâmpină probleme atunci când vine vorba despre depozitarea lor corectă. Cu siguranță toată lumea poate profita de ele și când nu sunt în sezon. Există totuși un truc extrem de util și simplu pe care să îl folosești pentru a le menține gustoase chiar și jumătate de an.

Poate nu știai, dar le poți menține proaspete și aromate în congelator. Pune în congelator mai multe nuci cu coajă într-un recipient care se închide foarte bine. Acestea trebuie să fie crude și neprocesate pentru a rezista cât mai multe luni în aceste temperaturi.

Rețetă de biscuiți cu nucă și unt

Cele mai multe doamne adoră să prepare în această perioadă a anului deserturi cu nucă, iar printre preferații pofticioșilor se numără biscuiții cu nucă și unt. Desigur că există o variantă cu margarină în loc de unt pentru cei care țin postul Crăciunului.

Un astfel de preparat se gătește repede și nu are nevoie de multe ingrediente. Amestecă toate ingredientele lichide și solide și formează bile din aluat. Pune toate biluțele pe o tavă cu hârtie de copt și lasă recipientul la cald la 190 de grade Celsius pentru 10-20 de minute.

  • Ingrediente

250 g Făină albă de grâu
(650 ) %
150 g Unt
80 g Zahăr pudră
100 g Miez semințe de floarea-soarelui
1 bucată Coajă de lămâie
1 bucată Ou
0,5 plicuri Praf de copt
20 bucăți vișine
(confiate)