Cum protejezi, de fapt, florile din grădină în timpul iernii. Trucurile secrete care te salvează

de: Ana Chivu
21 10. 2021

Cum ai putea să-ți protejezi florile din grădină în anotimpul rece? Există câteva trucuri care să te ajute să le salvezi în această perioadă grea pentru ele. Ce trebuie faci pentru a le menține sănătoase?

Truc pentru grădină: cum să-ți protejezi florile?

Sezonul rece este foarte sensibil pentru pomi și flori, iar cei care au grădini știu cât de greu este să ai grijă de plantele tale în sezonul rece. Problema intervine atunci când acestea mor din cauza gradelor scăzute din termometre, lucru care te împiedică să mai ai o grădină frumoasă în primăvară.

Poți să nu dai cu piciorul muncii tale în perioada caldă și să ai grijă de fiecare plantă în mod deosebit și în timpul rece pentru a nu o lua de la capăt în câteva luni. Acest lucru poate fi făcut în câțiva pași simpli.

Cum trebuie să procedezi?

Orice gospodar are în minte acest detaliu, motiv pentru care preferă să acționeze preventiv și să fie mai atent cu grădina sa încă de la începutul sezonului de toamnă. Mulți dintre oamenii cu spațiu mare în curtea din spate sau din față preferă să planteze trandafiri.

Această floare era semn că în locuință există un gospodar pe măsură pentru că tocmai sunt greu de îngrijiți, pe lângă faptul că miros impresionant și arată fantastic. Temperaturile negative pot distruge imediat trandafirii din curte.

Pregătirea lor începe cu tăierea corespunzătoare, după ce plantele au intrat în repaos vegetativ, adică după momentul în care le-au căzut toate frunzele. Acum trebuie să îndepărtezi ramurile uscate sau ofilite și astfel să stimulezi creșterea lor în primăvară.

De asemenea, trebuie să tai și tulpinile care se încrucișează sau lăstarii care cresc spre interior. În felul acesta ușurezi circulația aerului în tufa de trandafiri care se va forma în sezonul cald. Mai mult decât atât, eviți și apariția ciupercilor sau a mucegaiului dacă faci asta.

După tăiere trebuie să aplici câteva tratamente pe bază de cupru și să dezinfectezi tufele de dăunători. Tot acest proces începe la finele lunii noiembrie sau chiar la mijlocul lunii octombrie dacă este mai frig afară. Aici trebuie să fii atent la prognoza oferită de specialiști.

O altă alternativă este să îi înfășori într-un material care să-i ajute să-și păstreze o temperatură mai bună în interior. Mulți oameni folosesc un material între cel al sacului de rafie și folia de plastic legat la urmă cu funii fine sau ațe mai groase.