Cum prepari cei mai pufoși și suculenți mici. Cu ce trebuie să-i ungi înainte de preparare

de: Ana Chivu
22 07. 2022

Micii sunt adorați de români! Unii abia dacă văd un weekend reușit fără un grătar în familie care să conțină și acest preparat. Gospodinele preferă să îi facă în casă, nu să îi cumpere. Deși par foarte ușor de pregătit, există câteva trucuri care să îi facă perfecți și chiar mai buni decât la restaurant. De ce ingredient special ai nevoie și cu ce trebuie să îi ungi înainte să îi pui pe grătar? Iată cum trebuie să procedezi!

Rețetă de mici: cum să  iasă pufoși și suculenți?

Românii sunt aprigi atunci când vine vorba despre mici. Ei sunt serviți deseori la grătarul de duminică alături de familie, iar vara clar sunt de nelipsit de la o întrunire cu cei dragi.

Pretențiile tuturor sunt mari pentru preparatul lor preferat, așa că aceștia nu trebuie să fie arși sau prea tari. De asemenea, carnea trebuie să fie foarte bine condimentată, iar la final ei să fie suculenți și pufoși.

Prepararea lor nu necesită cunoștințe gastronomice extraordinare, dar există totuși câteva reguli de la care nu trebuie să te abați. Ai mai jos câteva trucuri care să te ajute să pui pe masă cei mai buni mici. Nu trebuie să uiți să acorzi atenție focului și tipului de grătar.

Ce trebuie să faci?

  • Scoate pasta din frigider cu trei ore înainte de gătire pentru a se modela mai ușor.
  • Unge micii cu ulei pe toate părțile și lasă-i așa preț de o oră înainte să îi pui pe grătar.
  • Prăjește micii pe grătarul electric dacă nu ai un grătar clasic sau într-o tigaie încinsă.
  • Întoarce micii de trei ori în timpul gătirii.
  • Nu lăsa carnea să se pătrundă până la final ca să nu se usuce sucul din ei.
  • Păstrează un foc mic pentru ca micii să nu se usuce.
  • Trebuie să ai o concentrație mare de grăsime pentru ca ei să fie suculenți.
  • Trece pasta de mici de două ori în mașina de tocat și lasă totul o zi la frigider.
  • Servește micii alături de chifle proaspete, cartofi prăjiți, salată verde sau murături și muștar/mujdei de usturoi.

Alte Trucuri

  • Micii se rumenesc foarte bine la grătarul cu lemne sau cărbuni.
  • Pornește hota dacă îi faci acasă în tigaie.
  • Poți să îi prepari în tigaie dacă ai o plită.
  • Folosește carne de calitate.
  • Nu uita de condimente din plin.
  • Alege să îi servești cu cel mai bun muștar pe care îl găsești în supermarket.