Cum prepari cei mai buni ardei umpluți la cuptor. Ingredientul care le dă un gust savuros
Când ni se face dor de gustul copilăriei, putem prepara ardei umpluți. În acest fel, ne vom putea bucura de o mâncare bună timp de mai multe zile și nici nu vom fi nevoiți să stăm prea mult timp în bucătărie. Află, din rândurile de mai jos, care este cea mai simplă rețetă de ardei umpluți.
Rețeta secretă de ardei umpluți
Vara, nutriționiștii ne recomandă să evităm, pe cât posibil consumul excesiv de carne. Din acest motiv, putem apela și la prepararea unor ardei umpluți de post. Însă, pentru preparararea rețetei clasice de ardei umpluți, vei avea nevoie de:
- 8 ardei grași dolofani
- 800 de gr de carne amestec (porc și vită)
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 2 lingurițe boia dulce
- 750 de ml bulion+250 de ml de apă rece
- 2 cepe mari
- 70 de gr orez
- frunze de țelină
- 1 linguriță zahăr
- 50 de ml ulei
- condimente
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu ardeii înainte de a-i pune la copt. Secretul gospodinelor pricepute, aşa vor avea un gust special
Mod de preparare
Primul pas în prepararea acestei rețete constă în tocarea cepei. După ce tăiem ceapa, putem trece la tăierea căpăcelelor de ardei grași. În această etapă, e necesar să îndepărtăm foarte bine semințele de ardei dar și nervurile. După ce ardeii sunt curățați, putem trece la tocatul mărarului și a pătrunjelului.
Ceapa tăiată se pune la prăjit, în 3 linguri de ulei. Ulterior, putem adăuga orezul peste compoziție. Pentru ca orezul să capete gust bun, este necesar să-l lăsăm la călit cu ceapa timp de câteva minute. Este important să nu uităm să amestecăm. În caz contrar, orezul se va arde.
Într-un vas, putem pune carnea tocată, verdeața mărunțită, condimentele dar și orezul prăjit. Toate aceste ingrediente se amestecă. Ne putem folosi și de mâini. În așa fel, ingredientele se vor omogeniza bine. După ce compoziția este gata, putem începe să umplem ardeii.
Ardeii umpluți se pun într-o tigaie adâncă. La fiecare 30 de minute, este indicat să întorcem ardeii pe fiecare parte. În așa fel, se vor rumeni corespunzător. După ce ardeii sunt rumeniți îi putem muta într-o tavă dreptunghiulară. Peste ardei se toarnă o compoziție formată din bulion, apă și zahăr.
Ideal este ca lichidul să acopere jumătate din înălțimea tăvii. Pentru un gust aparte, putem pune printre ardei și câteva frunze de țelină.Înainte de a băga tava la cuptor, este necesar să o acoperim cu o folie de aluminiu. Ardeii se lasă la cuptor timp de 50 de minute, la 180 de grade Celsius.
Te-ar putea interesa și: Rețeta celor mai buni ardei umpluți. Ingredientul secret folosit de măicuțele de la Prislop