Cum poți să studiezi în România după programa americană. Nu trebuie neapărat să pleci în străinătate

Poți studia și în România după o progamă americană

Absolvenții de clasa a 12-a trăiesc în această perioadă emoțiile Bacalaureatului și se află în pragul luării unei decizii importante – la ce facultate merg după? În țară sau în străinătate? Costurile? Unde te angajezi după ce termini? Sunt doar câteva dintre întrebările importante pe care tinerii și părințiil lor și le pun.

Evoluția din ultimii ani a numărului de candidați din România a dus și la schimbarea strategiei universităților din străinătate. Nu mai vin doar pentru prezentări, ci investesc în țara noastră.

Poți studia și în România după o progamă americană

Anul aceasta, o renumită universitate din America ( Tiffin University, Ohio) anunță că a deschis prima facultate 100% americană în România. Facultatea de Administrarea Afacerilor, o facultate de business, a fost deschisă la București, campusul fiind într-o clădire din centrul Capitalei.

Cursurile vor fi susținute exclusiv de profesori veniți de la Tiffin University, iar studiile vor dura patru ani. Absolvenții primesc la final o diplomă de licență în Administrarea Afacerilor, eliberată de Tiffin University, Ohio, recunoscută peste tot în lume.

Decizia universității americane de a investi în România vine după ce, în anul academic 2017-2018, 1.071 de români au studiat în Statele Unite, conform raportului Open Doors pe anul 2018.

De câți bani ai nevoie pentru a studia la o astfel de universitate?

Cei care se înscriu în anul universitar 2019 – 2020 beneficiază de o bursă în valoare de 4.000 de euro, valabilă pentru fiecare din cei patru ani.

Specialiștii spun că absolvenții de liceu care vor să urmeze cursurile unei astfel de universități ar trebui mai întâi să-și analizele abilitățile, pasiunile. Abia apoi să aleagă universitatea și specializarea.

Peste 135.000 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru susținerea examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI