Cum poți preveni şi depista infecția cu Flurona, conform dr. Beatrice Mahler
Cum poți preveni și depista infecția cu Flurona. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a spus cum se pot contacta două virusuri concomitent, adică coronavirus și gripă, cât de periculoasă este combinația și ce măsuri sunt la îndemnână pentru tratament.
Cum poți preveni şi depista infecția cu Flurona
Flurona, infectarea simultană cu coronavirus și cu gripă, a îngrijorat Europa, însă în România nu se fac încă secvențieri. Medicii dau sfaturi utile. Beatrice Mahler a explicat cum se poate infecta o persoană în același timp și cu gripă, și cu coronavirus.
„Riscurile de infectare cu orice afecțiune care se transmite pe cale aeriană sunt mai mari în comunitate de cât în spital unde purtarea măștii este obligatorie, indiferent de momentul valului pandemic.
Prin urmare riscul să ne infectăm cu două virusuri este posibil și acest sezon aduce acest tip de infecții în prim plan. pentru că masca nu s-a mai purtat cu aceeași rigurozitate faţă de anul trecut.
De asemenea, este extrem de important să concentrăm atenția noastră asupra tuturor tipurilor de tratament profilactic și mă refer aici inclusiv la vaccinarea antigripală, dar și la vaccinarea pentru a proteja organismul sau pentru a-i crește gradul de imunitate față de alte infecții, nu doar virale dar și bacteriene, infecții care dacă apar la un pacient după trecerea prin COVID sunt foarte dificil de tratat”, a spus dr. Beatrice Mahler.
Beatrice Mahler spune că este nevoie de un consult din partea medicului specialist și de o indicație și o inițiere a tratamentului antiviral, pentru că tratamentul antiviral început în primele zile de la debutul simptomelor schimbă în bine evoluția bolii.
„În acest moment nu este posibil un diagnostic diferențial doar pe baza simptomelor. Există test antigen rapid pentru diagnostic diferențial atâta al infecției COVID dar și al infecției gripale.
Prin urmare medicul chiar și medicul de familie poate să facă acest test antigen rapid și să facă un diagnostic diferențial dacă suntem infectați cu una sau cu ambele virusuri, iar tratamentul pentru o formă ușoară de COVID știm că se realizează doar cu tratament sau medicație simptomatică administrată de medicul de familie, dar și pentru o infecție virală simplă tratamentul poate fi simptomatic.
Altfel este nevoie de un consult din partea medicului specialist și de o indicație și o inițiere a tratamentului antiviral cât mai repede pentru că în ambele cazuri tratamentul antiviral început în primele zile de la debutul simptomelor schimbă în bine evoluția bolii”, a mai spus dr. Beatrice Mahler.
Ce recomandă dr. Beatrice Mahler
Beatrice Mahler a mai fost întrebată și dacă există cazuri pe teritoriul României care să nu fi fost depistate. Medicul a spus:
„Probabil că da, de aceea este o recomandare ca pacienții care își fac un test antigel rapid SARS-COV-2 să își facă și un test antigen pentru diagnosticul diferențial al gripei. E o soluție utilă pentru că gripa beneficiază de tratament antiviral și are evoluție bună sub tratament. Chiar dacă suntem vaccinați împotriva gripei putem să dezvoltăm o formă ușoară de gripă”, a conchis Beatrice Mahler la Antena 3.
Amintim că în Ungaria au fost detectate primele cazuri de infectare simultană cu gripă şi cu coronavirusul, o combinaţie numită „Flurona”, denumire creată din alăturarea cuvintelor „flue” (n.red. gripă în engleză) şi corona.