Cum poți avea doua orhidee în una singură. Cel mai tare truc al grădinarilor profesioniști

de: Ana Chivu
07 09. 2022

Cu siguranță o locuință cu câteva flori în hol sau în sufragerie pare mai primitoare. O casă are nevoie de energia unor plante, mai cu seamă că toate îți oferă o dispoziție bună. Majoritatea doamnelor adoră orhideele. Un truc descoperit recent de unii grădinari a reușit să surprindă pe toată lumea. Doar profesioniștii știau până acum să facă asta. Cum reușești să ai două orhidee în una singură?

Truc pentru gospodari: cum să ai două orhidee în una?

Poți să descoperi și tu o modalitate pentru a transforma o grădină simplă în ceva spectaculos. Este posibil să ai chiar două orhidee în una cu ajutorul unui secret de grădinărit. Sigur chiar și cei mai gospodari nu s-au gândit la un astfel de lucru. Măcar o bucată din locuința ta trebuie să cuprindă câteva plante pentru ca tu să ai o dispoziție bună, iar o orhidee este cea mai bună alegere.

Florile îmbogățesc spațiul, motiv pentru care designerii de interior le pun în special în colțuri. Majoritatea doamnelor aleg pentru unele camere sau pentru hol orhideele pentru că sunt frumoase și elegante. Poți încerca acum un truc oferit de grădinarii profesioniști care te ajută să ai două orhidee în una.

Pentru asta este nevoie să începi procesul după ce a trecut înflorirea. Pasul următor este să cauți printre rădăcini puii care urmează să iasă la suprafață și să se înalțe. Ei trebuie să măsoare puțin mai mult de 10 cm și să aibă cel puțin trei frunze. Taie cu o foarfecă sau un cuțit curat puii.

Plantează mai apoi într-un ghiveci nou la alegere tulpina tăiată deja și îmbină totul cu un mușchi umezit pentru ca în curând el să prindă rădăcini. În felul acesta reușești să împletești micul vlăstar de o rădăcină care să îi dea viață, iar așa vei avea cele două orhidee în una. Nu este recomandat să uzi planta în exces. Ea are nevoie de apă în special în miezul zilei.

Există peste 30.000 de specii

Orhideea este cea mai diversificată și răspândită dintre familiile de plante superioare. Familia sa conține peste 30.000 de specii și peste 200.000 de hibrizi. Astfel de flori pot fi găsite în zilele noastre în orice florărie, dar majoritatea mor rapid pentru că nu sunt în habitatul lor natural.

Orhideele au inspirat numeroase mituri. Aceste plante sunt un simbol al purității, perfecțiunii și fertilității. Ele au fost cultivate din cele mai vechi timpuri în China. De asemenea, florile acestea sunt astăzi un cadou perfect pentru persoanele iubite.