04 oct. 2024 | 08:46

Cum pot fi folosite voucherele de vacanță care urmează să expire. Detalii importante pentru turiștii români

Social
Cum pot fi folosite voucherele de vacanță care urmează să expire. Detalii importante pentru turiștii români
Cum pot fi folosite voucherele de vacanță care urmează să expire

Posesorii de vouchere de vacanță care nu au apucat să le folosească mai pot beneficia încă de pe urma acestor tichete. Chiar dacă sezonul estival s-a încheiat, voucherele pot fi valorificate, astfel încât să nu se piardă contravaloarea lor.

Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță care urmează să expire

Unii angajați din România primesc tichete de vacanță, pe care le pot folosi pentru a achita cazarea, transportul în scop turistic și serviciile de masă, pe teritoriul României. Aceste vouchere au o valoare fixă și o perioadă de valabilitate limitată în care pot fi folosite. Dacă nu sunt utilizate înainte de data de expirare, ele nu mai pot fi folosite pentru a plăti vacanțele.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a emis un comunicat în care a precizat că voucherele care stau să expire pot fi valorificate în cadrul agențiilor de turism. Acestea au oferte speciale pentru posesorii de vouchere de vacanță. Tichetele pot fi folosite pentru a achita vacanțe ulterioare, iar clienții pot beneficia de reduceri masive dacă își rezervă concediul din timp.

În perioada de valabilitate, voucherele de vacanță pot fi folosite inclusiv pentru rezervări online, având în vedere că sunt emise pe suport electronic. În 2024, valoarea tichetelor de vacanță a fost de 1.600 de lei pentru fiecare beneficiar. Acestea pot fi folosite doar pentru a achita servicii turistice pe teritoriul României, doar de către titular. Nu pot fi înstrăinate sau preschimbate în numerar.

Cum au folosit românii voucherele de vacanță

ANAT arată că o treime dintre tichetele de vacanță emise în ultimul an au fost folosite pentru escapade de weekend sau pentru mini-vacanțe de câteva zile. Grație acestor tichete, a crescut numărul turiștilor care au mers la mare sau la munte în extrasezon.

Au beneficiat de acest lucru și hotelierii, iar unii turiști au rezervat pachete cu mai multe nopți și au plătit extra, după ce au consumat tichetele de vacanță. În ultimii ani, numărul unităților de cazare care accesptă tichete de vacanță s-a dublat.

”Voucherele de vacanţă sunt un adevărat ‘plan Marshall’ pentru turismul românesc, acest proiect fiind esenţial pentru stimularea turismului intern, când în extrasezon gradul de ocupare este redus. În acelaşi timp, această măsură oferă beneficii extrasalariale angajaţilor cu venit mic, care de multe ori nu-şi permit să plece în concediu.

Beneficiarii pot achiziţiona un pachet turistic complet care cuprinde, pe lângă cazare şi masă, plata transportului sau diferite activităţi de agrement şi excursii opţionale”, a declarat Adrian Voican, vicepreşedinte ANAT, citat în comunicat.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Adevărata față a vedetelor. Cum se comportă în realitate, când se închid camerele de filmat: „Bețiv mare (...) poate cel mai dubios dintre toți”
Click.ro
O femeie din Hunedoara a mințit că a fost violată, pentru a-i ascunde soțului că îl înșală
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
Mari modificări pentru șoferi. Amenzile sunt uriașe
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Limită la banii cash. Restricții privind numerarul. NU mai pot retrage bani de la bancomate
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
AVERTISMENT de RĂZBOI al RUSIEI! CONFRUNTAREA cu OCCIDENTUL, fără PRECEDENT! Se anunță CATASTROFA
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro