Cum poate fi diagnosticat de la distanță virusul din China. Ce au descoperit oamenii de știință

de: Filon Stan
13 04. 2020

Cercetătorii din Israel au inventat o metodă de diagnosticarea de la distanţă a pacienţilor bolnavi de coronavirus. Folosind un fascicul laser, se pot identifica persoanele infectate cu temutul virus.

Cum poate fi diagnosticat de la distanță virusul din China

Israelul a pus la punct un dispozitiv prin care se pot depista persoanele bolnave de coronavirus de la zeci de metri distanţă, scrie agerpres.ro

Dispozitivul cu laser inventat de cercetătorii israelieni simte de la distanţă, chiar şi de la zeci de metri, schimbări ale motilităţii ţesuturilor, provocate de infecţia cu coronavirus.

Ce au descoperit oamenii de știință

Dispozitivul nostru poate simţi de la distanţă nanomotilitatea ţesutului de lângă vasele de sânge şi poate detecta modificări ale motilităţii ca urmare a acestor parametri”, au informat cercetătorii din Israel.

Noua invenţie va permite diagnosticarea persoanelor care au fot infectate cu COVID-19, astfel că personalul medical nu va mai fi supus riscului contractării bolii. De asemenea, într-un alt studiu, oamenii de ştiinţă lucrează la dezvoltarea anticorpilor care pot fi injectaţi persoanelor care se află în stare gravă. Aceştia joacă rolul unui vaccin pasiv contra coronavirusului.

Dispozitivul israelian va aduce mai multă siguranşă pentru personalul medical. Sursa foto: libertatea.ro

Anticorpii persoanelor vindecate de COVID-19 are putea ajuta la crearea unui vaccin

Crearea noilor anticorpi se face prin „maparea” anticorpilor celor care s-au făcut bine după ce au contractat virusul COVID-19. Israel a raportat peste 100 de decese din cauza coronavirusului. De asemenea, în Ţara Sfântă au fost înregistrate peste 11.000 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Pe de altă parte, două companii româneşti au inventat un termoscaner. Dispozitivul este românesc şi va ajuta la depistarea persoanelor infectate cu coronavirus în mari aglomeraţii de oameni.

Industria românească se mobilizează! Este valabil și pentru sectorul privat, care deja a început să producă ce este necesar în domeniul sanitar: măști, biocide, etc, dar și pentru industria cu capital de stat. ROMARM va începe să producă măști, dar totodată în parteneriat cu STIMPEX produce izolete românești. De astăzi alte două companii din industria de apărare, una cu capital privat și alta cu capital majoritar de stat – IOR, au dezvoltat și lansat în fabricație un termoscaner care permite scanarea rapidă pe fluxuri de persoane și alarmarea în cazul temperaturilor care depășesc limita febrei“, a spus Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.