Cum păstrezi salata proaspătă mai mult timp, de fapt. Trucul știut de puțini oameni
Iată câteva trucuri utile pentru a păstra salatele mai mult timp proaspete. Cei mai mulți preferă să cumpere exact cât consumă în ziua în cauză, dar ce fac cei cărora le rămâne o bună parte din legumă? Cum poți să te bucuri de ea chiar mai multe zile la rând?
Truc util pentru gospodine: cum să păstrezi salata proaspătă mai mult timp?
Primăvara vine cu o rundă de legume care mai de care mai colorate și mai pline de vitamine. Printre cele mai iubite ale sezonului sunt clar salatele care au un gust deosebit în perioada lor. Nimeni nu poate spune pas la o salată cu roșii, frunze verzi, castraveți, ridichi și un dressing bun.
Aceasta ține locul unui pranz sau chiar unei cine în dreptul celor ce vor să slăbească sau au un stomac sensibil și încearcă pe cât posibil să consume preparate foarte simple la ultima masă a zilei.
Desigur că de preferat este să o consumi în ziua în care ai cumpărat-o, dar ce te faci dacă nu ai măcar încă un partener care să te acompanieze? Există un truc care te împiedică să ajungi să o arunci din cauza faptului că se ofilește rapid, astfel ținând-o proaspătă mai multe zile.
Tot ce trebuie să faci este ca în punga în care îți ții salata să pui și un prosop de hârtie care urmează să acționeze ca un burete și să absoarbă umezeala care o făcea să arate astfel.
Cum poți să o consumi mai rapid?
Poți să te bucuri de prospețimea ei chiar și 7 zile, deși cel mai bine e să o folosești în preparate. O variantă bună ca să „scapi” de ea este ciorba de salată care se face doar în anumite zone ale României. Poți să o prepari cu afumătură sau să fără carne (doar zu zdrențe de omletă), perfectă pentru perioada postului și desigur pentru oamenii care au un regim alimentar bazat doar pe legume. Iată de ce ai nevoie!
- Ingrediente supă
3 capatani de salata verde
150 g slaninuta afumata sau bacon afumat
2 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de usturoi verde sau 1 capatana de usturoi vechi
1 lingura de ulei
1,5 L lapte sau mix din 750 ml lapte si 750 ml apa sau doar apa
sare, piper
putina boia dulce (paprika)
1 legatura de marar verde
1 legatura de patrunjel verde
300 g iaurt simplu (mai gras) sau lapte batut
putina sare
– Ingrediente omletă pentru zeamă
5-6 oua
sare, piper
verdeata
putin ulei pentru prajit