Cum păstrezi roșiile proaspete pentru mult timp. Trucul genial care te ajută să economisești bani
Dacă și ție îți plac roșiile coapte și vrei să le păstrezi mai mult timp în frigider în aceeași stare, trebuie să știi câteva trucuri.
Cum păstrezi roșiile proaspete pentru mult timp
Ca să nu faci câte o plimbare pe zi în piață pentru a îți lua roșii coapte, e bine să apelezi la aceste trucuri astfel încât roșiile să țină mai mult timp.
Un chef bucătar celebru spune că există o greșeală pe care o facem cu toții și din cauza căreia se strică roșiile. Este foarte important să rupi codițele de la roșii și să le depozităm corect.
Ele trebuie spălate și puse cu locul în care au fost codițele în jos. Spală roșiile, îndepărtează codițele, usucă-le și pune-le pe o suprafață plată cu locul în care au fost codițele în jos. Adică fiecare roșie trebuie să atingă suprafața plată.
Ele vor rămâne zemoase și proaspete. Dacă vei păstra codița sau vei pune roșiile cu codițele în sus, acest lucru duce la stricarea lor, pentru că locul lăsat liber facilitează circulația aerului.
Lucruri pe care trebuie să le știi despre roșii
Roșiile sunt din punct de vedere botanic fructe, însă sunt consumate ca legume la diverse mâncăruri și salate. Roșiile sunt originare din Peru și au fost folosite prima oară în alimentație de către azteci.
Cea mai mare producție de roșii din Europa este în Insulele Canare. De aici sunt exportate 200.000 de tone de roșii pentru Nordul Europei, din care mare parte merge în Belgia.
Există mii de soiuri de roșii care se cultivă în scop comercial. De la roșii cherry, la prunișoare sau roșii care pot ajunge și până la un kilogram. În plus, există roșii galbene, verzi, mov, albe, portocalii, roz sau chiar negru.
Roșiile au un conținut mare de licopen, un antioxidan important pentru sănătatea inimii. Dacă sunt gătite, roșiile pot elibera mai mult licopen.
Sunt o sursă bogată de vitamine și minerale. Mai mult, o roșie de dimensiuni medii oferă cam 40% din necesarul zilnic de Vitamina C.
Roșiile reduc colesterolul și trigliceridele din sânge, aceștia fiind responsabili de depunerea grăsimilor pe vasele de sânge.
În plus, consumul de roșii reduce riscul de hipertensiune arterială datorită potasiului, care este un vasodilatator. Conține vitamina A și crește imunitatea datorită carotenoidului, al cărui lipsă slăbește sistemul imunitar.