Cum păstrezi pătrunjelul proaspăt chiar și două luni. Secretul gospodinelor experimentate

de: Mariana Olteanu
25 09. 2023

Pătrunjelul este o importantă sursă de vitamine. În plus, acesta poate oferi un gust excelent mâncării. Însă, când vine vorba de păstrarea acestuia, foarte multe gospodine întâmpină probleme. Din fericire, există mai multe metode prin care putem menține pătrunjelul proaspăt timp de mai mult timp.

Metode de păstrare a pătrunjelului proaspăt

Pătrunjelul se poate menține proaspăt chiar și două luni. Deși acest lucru este de necrezut, se pare că există câteva metode prin care putem face acest lucru. Înainte de a pune în aplicare aceste trucuri este esențial să alegeți un pătrunjel verde, care nu prezintă pete. Una dintre cele mai folosite metode constă în conservarea în borcan de sticlă.

Primul pas constă în spălarea pătrunjelului. În acest fel, putem îndepărta murdăria, praful și insectele. Când acesta este curat, puteți scutura excesul de apă. De asemenea, acesta se toacă fin. Pătrunjelul tocat se pune pe o o farfurie în frigider.

Este esențial să amestecați din când în când pătrunjelul, în așa fel acesta se va usca uniform. După ce acesta s-a uscat complet îl puteți pune într-un recipient etanș. Este indicat ca acesta să stea într-un loc răcoros și uscat.

Citește și: Trucul genial prin care pătrunjelul și mărarul își păstrează prospețimea. Cum trebuie depozitate în frigider

Cum se poate păstra pătrunjelul în apă?

Și de această dată, se îndepărtează frunzele maro și partea de jos a tulpinilor. Pătrunjelul se așează în formă de buchet de flori și se pune într-un borcan cu apă.Este indicat să umpleți borcanul până la trei sferturi. Ulterior, borcanul se acoperă cu o pungă de plastic. Pentru a sta fixată, puteți opta pentru folosirea unei benzi elastice.

O dată la două zile, este indicat să-i schimbați apa. Apelând la această metodă, pătrunjelul se va menține proaspăt timp de mai mult timp.

Citește și: Ce plantă conține mai mult calciu decât laptele. O folosești mereu la ciorbe sau supe

Alte metode eficiente

De asemenea, o bună parte din oameni apelează la păstrarea pătrunjelului sub formă de cuburi de gheață. Când puneți pătrunjelul în forma de cuburi de gheață, puteți pune peste acesta ulei de măsline. În momentul în care faceți ciorbă, puteți opta pentru adăugarea unui astfel de cub în aceasta. În acest fel, ciorba va avea un gust bun și un aspect plăcut.

O bună parte din oameni apelează și la metoda de albire a pătrunjelului. Tot ce trebuie să faceți este să puneți pătrunjelul în apă clocotită până când se deschide la culoare. Ulterior, acesta se clătește cu apă rece și se toacă. Conținutul se pune în tăvi de gheață cu apă.

Citește și: Ce se întâmplă în corp dacă mănânci pătrunjel zilnic. Beneficii miraculoase pentru un organ major