Cum păstrezi merele peste iarnă, de fapt. Trucul genial, rezistă și 6 luni așa
Te întrebi cum să păstrezi merele proaspete peste iarnă? Dacă ai o recoltă de 10 sau 20 de kilograme, cu siguranță trebuie să te asiguri că merele tale rămân proaspete peste iarnă.
Cum ții merele proaspete toată iarna
Pentru mulți oameni, toamna înseamnă un singur lucru: sezonul merelor!
Merele pe care le depozitezi în beciuri până în martie sunt mai proaspete decât cele din magazinul alimentar, iar asta pentru că cele de la supermarketuri sunt stropite cu substanțe chimice și depozitate timp de aproape un an înainte de a ajunge pe rafturi.
Culege merele înainte ca acestea să se coacă complet. Este ușor de spus cât de copt este un măr; este suficient să te uiți la culoarea lui și să îl guști. Dacă nu este încă în plină culoare și are încă un pic de gust acrișor, este gata să fie cules pentru a fi depozitat.
Dacă vezi semne de vânătăi, putregai sau crăpături scoate-le imediat pentru a le folosi. Aceste mere nu se vor păstra bine, iar dacă merele sunt în putrefacție, vor emite mai multă etilenă și vor face ca și merele din apropiere să putrezească.
Cel mai bine este să depozitați fiecare merele în recipiente de plastic.
Unde să pui merele culese
Este opțional, dar pentru a preveni și mai mult orice posibilitate ca un măr stricat să atingă alte mere, le poți înveli pe fiecare în ziar. Când este timpul să le consum, spală merele pentru a scăpa de orice cerneală de ziar care s-ar fi putut transfera.
Păstrează-le într-un loc uscat și răcoros. Dacă nu există suficient spațiu disponibil într-un garaj, un șopron, beci, pivniță sau o altă zonă exterioară protejată este perfect.
Dar este extrem de important să nu lași merele să înghețe! Acest lucru le descompune celulele, iar acestea vor deveni moi atunci când vor fi decongelate.
Le poți depozita în fând sau rumeguș ori într-un sac de polietilenă transparent, umplut pe jumătate. Se face apoi o gaură în el.
Nu pune niciodată merele lângă ceapă sau cartofi. Depozitează-le imediat după ce le-ai recoltat sau cumpărat. Alege mere sănătoase și frumoase, iar dacă le iei din livadă, ia-le pe cele mai mici și nu prea coapte. Merele mari nu se păstrează la fel de bine peste iarnă.