Cum păstrezi legumele și fructele proaspete și 6 luni. Secretul constă într-un singur ingredient

Legume și fructe proaspete chiar și 6 luni cu ajutorul unui ingredient

Multe fructe, legume sau alte alimente perisabile trebuie consumate în două, trei zile de la cumpărare. Pentru a nu face risipă, există câteva trucuri care te ajută să le păstrezi mai mult timp, mai ales dacă le ții la frigider.

Alimente perisabile. Păstrează legumele și fructele proaspete și 6 luni cu ajutorul unui ingredient

Există o modalitate simplă de a conseva legumele și fructele timp de până la jumătate de an. De exemplu, pepenele, unul dintre cele mai perisabile alimente. Întâi, alege-l cu atenție, căci e important ca acesta să nu fie crăpat sau lovit, să aibă coaja intactă. El nu ar trebui să aibă mai mult de 4 kilograme. De asemenea, este bine să alegi pepeni dintr-un soi cu coaja mai groasă. Pentru a-i conserva bine, trebuie să îi acoperi cu un strat de parafină sau de ceară care să îi protejeze exteriorul și care să prevină pierderea umidității acestuia.

Întâi, șterge pepenele cu o cârpă uscată, apoi topește parafina sau ceara folosind un vas mare așezat pe o baie de apă fierbinte. Dacă nu găsești ceară vrac, poți folosi resturi de lumânări, dar ai grijă să elimini filtrul. Aplică cu ajutorul unei spatule din plastic sau o pensulă ceară lichidă pe toată suprafața coji pepenului până ce obții un strat de aproape 0,5 cm grosime. Lasă ceara sau parafina să se răcească și să se întărească. În final, așază pepenele într-o ladă umplută cu paie sau căptușită cu ziare și depozitează-l într-un loc întunecat, rece și uscat. O pivniță sau o cămară ar fi locuri ideale.

Parafină

Ce este parafina?

Substanță solidă, albă, formată dintr-un amestec de hidrocarburi saturate obținute la distilarea țițeiului și întrebuințată la fabricarea lumânărilor, la impregnarea hârtiei și a țesuturilor, ca materie primă în industria chimică, parafina este folosită atât în cosmetică, cât și în tratarea anumitor afecțiuni. Cel mai răspândit alcan care intră în componența parafinei este C31H64, iar cel mai simplu este eicosanul (C20H42).

În ce se dizolvă?

În cazul în care am pătat anumite suprafețe sau obiecte cu parafină, este bine de știut că aceasta se dizolvă în alcool, benzină rafinată, kerosen sau toluen. Însă, e important să avem grijă la felul în care substanțele respective pot afecta suprafața. Dacă parafina a pătat o substanță, așteptați câteva clipe până când se răcește și se solidifică, astfel putând a fi scoasă mult mai ușor. Parafina se scoate foarte ușor de pe textile cu ajutorul unui fier de călcat. Puneți pe suprafața afectată o bucată de hârtie de copt, apoi călcați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI