Cum păstrezi corect bulbii de flori în timpul iernii. Greșeala pe care o fac mulți români

de: Iulia Statie
10 11. 2021

Bulbii de flori te asigură că o să ai parte de o grădină frumoasă și în anul următor, însă cum trebuie să fie aceștia depozitați într-un mod cât mai corect? Află că trebuie să respecți neapărat anumiți pași esențiali pentru ca bulbii să nu fie compromiși.

Cum trebuie să fie depozitați bulbii de flori. Trucuri geniale

Nu uita să scoți bulbii de flori din pământ înainte ca frigul și ploile reci să își facă apariția. Aceștia pot să înghețe, așa că nu o să îți mai folosească pentru anul următor. Grădina ta trebuie să aibă parte de continuitate, astfel că anumite trucuri o să te ajute să te descurci ca un grădinar iscusit.

Este bine să sapi cu mare atenție în jurul bulbilor, păstrând o distanță de câțiva centimetri față de tulpină. Ei trebuie să fie scoși din pământ în momentul în care stratul protector se îngălbenește, însă nu trebuie să fie tăiați dacă vrei să îi mai folosești și la anul.

Secretele s-au aflat. Ce trebuie să știe toți românii

Dacă acest pas a fost îndeplinit, bulbii trebuie să fie lăsați într-un loc răcoros și uscat timp de 1 sau 2 zile. Totuși, dacă îți dorești să îi lași afară, este important ca temperaturile să nu fie prea scăzute pentru ca ei să nu înghețe. Mulți uită de acest aspect extrem de important.

Apoi, după respectiva perioadă de uscare, ei trebuie să fie examinați cu atenție și curățați de pâmânt. Aruncă bulbii moi sau uscați, este posibil ca aceștia să fie bolnavi, așa că nu o să îți mai folosească la primăvară. Trebuie să fie păstrați doar cei sănătoși pentru a avea o grădină frumoasă.

De asemenea, rădăcinile lungi, frunzele și tulpinile trebuie să fie tăiate. Apoi, pe fiecare pungă în care pui bulbii trebuie să existe o etichetă pentru ca aceștia să nu fie încurcați în momentul în care vrei să îi plantezi. Astfel, o să știi exact unde trebuie să fie puși în grădina ta, potrivit cumsa.ro.

În ce loc trebuie să fie puși bulbii, de fapt

Evită să îi pui în pungi de plastic, mai ales pentru că ele nu favorizează circulația aerului. În schimb, este important să optezi pentru pungi de hârtie sau cutii de carton, care o să fie depozitate, ulterior, într-un loc răcoros din casa ta, unde temperaturile nu depășesc 10 grade Celsius.

Bulbii de flori se păstrează cel mai bine la o temperatură curprinsă între 2 și 8 grade Celsius. Aceștia trebuie să fie puși cu rădăcinile în jos. Important este să păstrezi și un spațiu între ei, mai ales pentru că ei nu o să mucegăiască dacă aerul o să circule. O să vezi că o să se păstreze perfect cu aceste trucuri!