Cum păstrezi cartofii tăiați în stare perfectă mai mult timp. Trucul pe care îl aplică bucătarii din marile restaurante ca să nu se înnegrească
Cartofii sunt des pregătiți în casele românilor. Mulți dintre ei îi gătesc prăjiți sau la cuptor. Indiferent de cum alegi să îi faci, trebuie să ții cont de modul în care îi păstrezi până ajungi să îi pui în tigaie sau în tava pentru copt. Majoritatea bucătarilor au un truc aparte de care se folosesc atunci când au rețete cu cartofi. Cum reușesc specialiștii să îi țină în stare perfectă pentru mai mult timp? Iată ce trebuie să faci!
Trucuri utile de la bucătari: cum să păstrezi cartofii tăiați ca să nu se înnegrească?
Multe din gospodine au observat că întâmpină o problemă atunci când au de gătit cartofi pentru masa de prânz. De cele mai multe ori aceștia oxidează până să ajungă să fie făcuți. Asta le poate strica gustul sau textura.
Nu trebuie să îți mai faci griji pentru că bucătarii au împărtășit trucul special pe care îl au în vedere atunci când pregătesc garnituri sau fac o rețetă cu această legumă.
Cartoful dulce este consumat din ce în ce mai des de oameni de peste tot din lume. Acesta este și mai delicat decât cel simplu. Dacă se întâmplă să cureți mai mulți decât ești pregătit să gătești, nu trebuie să arunci ce ți-a rămas pentru că există o metodă pentru a conserva cartofii într-un mod convenabil.
În cazul în care ai fiert deja prea multe bucăți, nu le da jos coaja. Poți să îi consumi în zilele următoare fără probleme dacă îi lași la frigider într-un recipient cu capac. Dacă ai apucat să le dai jos coaja și să îi tai, pune bucățile într-un recipient în care adaugi puțină apă, dar și o linguriță de zeamă de lămâie. Acesta este trucul special pe care trebuie să îl știe gospodinele.
Ce trebuie să faci: pas cu pas
După ce bagi recipientul la frigider poți să folosești legumele și peste două zile, deși își vor pierde puțin din amidon. În modul acesta vei împiedica oxidarea cartofilor. Nu este recomandat să îi depozitezi astfel mai mult de două sau trei zile. Specialiștii mai sugerează să îi congelezi.
Pune cartofii fierți sau cruzi și tăiați într-o pungă sigilată într-un raft de sus din congelator. Este folositor să ai scrisă data din ziua în care i-ai depozitat. În modul acesta poți ține evidența alimentelor pe care le mai ai la gheață. Poți să îi pui rapid într-o ciorbă sau într-o tocăniță cu mult sos și carne. Asta te va ajuta și în momentele în care ești pe grabă.