Cum mergi în vacanță în Bulgaria în 2021 fără documente legate de covid-19

Cum mergi în vacanță în Bulgaria în 2021 fără documente legate de covid-19
Tot ce trebuie să știi despre vacanța din Bulgaria pe timp de pandemie?

Vrei să pleci în Bulgaria în această vară? Restricțiile nu vor fi un impediment, dar trebuie totuși să ai grijă la câteva detalii. Iată tot ce trebuie să știi despre condițiile și excepțiile de călătorie în conformitate cu aceste vremuri!

Cum mergi în vacanță în Bulgaria în 2021 fără documente legate de covid-19

UPDATE: Cetățenii români vor putea intra în Bulgaria prin toate punctele de tercere a frontierei fără a li se mai cere să prezinte un test PCR sau antigen COVID negativ, certificat de vaccinare ori un document care să ateste că au trecut boală, potrivit unui ordin emis de ministrul bulgar al Sănătăţii, Stoicio Kaţarov, citat de BTA. Prevederile acestea au intrat în vigoare de azi, 27 mai 2021.

Acelaşi ordin impune însă o interdicţie temporară pentru sosirile din destinații precum India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldive, Brazilia şi ţări şi teritorii din Africa.

Interdicţia aceasta nu li se aplică cetăţenilor bulgari, rezidenţilor permanenţi sau deţinătorilor de permise de şedere pe termen lung şi nici membrilor lor de familie. Aceştia din urmă vor fi obligaţi să intre zece zile în carantină după sosirea în Bulgaria, se mai arată în ordinul ministerial.

Mulți oameni abia așteptau ca lucrurile să revină cât de cât la normal, iar sezonul cald să îi aducă în destinația care să-i relaxeze din toate punctele de vedere, cu toate că pandemia încă este subiect principal la nivel mondial.

Românii adoră tărâmurile vecinilor, dar și prețurile avantajoase pe care le au. Mulți dintre ei au așteptat cu bagajele la ușă ca apele să se mai calmeze, concediul să se instaleze și el și să profite din nou de soare și bunătățile tradiționale.

Cei care vor să meargă în vacanță în Bulgaria au nevoie de un document care să ateste finalizarea schemei de vaccinarea sau un test PCR sau antigen cu rezultat negativ. Atenție! Testele trebuie efectuate cu 72 de ore înainte de sosire.

În cazul românilor care au fost infectați cu COVID-19 și s-au vindecat între timp, autoritățile propun prezentarea unui document care să ateste rezultatul pozitiv de această dată, iar acesta trebuie să fie efectuat cu maximum 180 de zile și minimum 15 zile înainte de sosire.

Astfel se poate vedea clar momentul infectării, timpul de carantinare/tratament (diferă în funcție de caz) și revenirea acestuia. Ministerul Afacerilor Interne precizează încă o condiție de intrare în Bulgaria: un test PCR cu rezultat negativ care este făcut cu 72 de ore înainte de sosire sau un test antigen negativ.

Restricții de intrare pe teritoriu

a) un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19. Schema de vaccinare se consideră a fi îndeplinită prin efectuarea numărului corespunzător de doze de vaccin împotriva COVID-19, conform anexei I din ordinul Ministrului Sănătății din Bulgaria  și trecerea unui termen de 14 zile de la data efectuării ultimei doze.

Documentul trebuie să conțină numele persoanei (scris cu caractere latine, conform documentului de călătorie utilizat la intrarea în Republica Bulgaria), data nașterii, datele la care au fost efectuate dozele de vaccin, denumirea comercială și numărul de identificare a lotului vaccinului efectuat, denumirea producătorului/posesorului licenței de utilizare, statul emitent și denumirea organului competent care a eliberat documentul.

b) (pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat) un document care atestă un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, conform anexei II din ordinul Ministrului Sănătății din Bulgaria (Sursa: mae.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI