Friptura de miel nu lipsește de pe masa românilor de Paște. Cu toate acestea, puține gospodine știu cum să facă o friptură de miel fragedă și aromată.
Există câteva secrete, iar unul dintre ele este marinarea cărnii, care o face fragedă și delicioasă. O marinadă trebuie să stea pe carne măcar o noapte în frigider, astfel încțt condimentele să pătrundă carnea.
Folosește condimente de bună calitate și macină-le acasă, ca să fie cât mai proaspete. Apoi, alege o bucată de miel care să aibă și puțină grăsime, astfel încât să nu iasă uscată la cuptor.
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
Combini toate condimentele măcinate, uleiul, ceapa tocată mărunt și carnea crestată. Freci bine cu marinada toată pulpa de miel, apoi o pui într-un castron cu capac și o lași la frigider pentru o zi.
Înainte să o bagi la cuptor, trebuie să aduci carnea la temperatura camerei. Pune alături de carne legume precum ceapă, cartofi, morcovi sau ce îți place. Lasă să se coacă până se rumenește.
Dacă lichidul a scăzut în timpul coacerii, poți adăuga mai mult vin. În plus, poți adăuga în tavă căpățâni de usturoi, numai bune de pus într-un piure de cartofi ca să îi dea dulceață și aromă.