Cum mănânci fără să murdărești farfuriile. Trucul genial pe care românii care urăsc spălatul vaselor l-au descoperit

Cum mănânci fără să murdărești farfuriile. Trucul genial pe care românii care urăsc spălatul vaselor l-au descoperit
Cum mancam fara sa murdarim farfuria

Gospodinele au găsit cel mai tare truc pentru a mânca preparatele tale favorite fără să murdărești farfuriile în care iei prânzul sau cina. Ce trebuie să faci, mai exact.

Trucul genial cu ajutorul căruia farfuria rămâne curată, în timp ce mănânci

Atunci când te grăbești și vrei să mănânci repede, înainte de a pleca în oraș, primul lucru la care te gândești este că te așteaptă un munte de vase de spălat. Deși atunci când ai musafiri nu este recomandat să te folosești de acest mic secret, gospodinele din România ar fi găsit trucul genial cu ajutorul cărora farfuriile tale vor fi curate ca lacrima, chiar și după ce ai servit prânzul sau cina în ele.

Secretul constă în folosirea foliei alimentare peste farfurie, iar apoi să adaugi preparatul culinar pe care te pregătești să-l savurezi. Așa vei putea lua cina fără să te preocupi de faptul că ai murdărit vesela, un truc care îți salvează momente bune din timpul tău prețios.

De asemenea, folia alimentară poate fi folosită la tot felul de lucruri în bucătărie. Gospodarii îți recomandă să folosești rola de folie pentru a înfășura mixerul atunci când amestecați diverse ingrediente. În acest fel veți împiedica aluatul să stropească masa, scaunul sau alte obiecte din preajma aparatului electrocasnic.

Cum scăpăm de insecte cu ajutorul foliei alimentare

Aceeași folie alimentară poate fi folosită pentru a ține bananele cât mai proaspete pentru mai mult timp. Tot ce trebuie să faci este să înfășori codițele bananelor cu folie alimentară și să le pui apoi la frigider. Accest truc te va ajuta să prelungești termenul de valabilitate al acestor fructe exotice.

Dacă folia alimentară pe care ai cumpărat-o nu este de cea mai bună calitate, deoarece se lipește și se rupe de fiecare dată când încerci să o desfaci, nu-ți face griji. Tot ce trebuie să faci este să o depozitezi la frigider timp de o oră.

După ce vei scoate sulul din frigider, vei observa că folia alimentară devine mai puțin elastică datorită temperaturilor scăzute la care a fost ținută preț de 60 de minute. În continuare va fi mult mai ușor de manevrat și nu se va mai lipi atunci când vei încerca să înfășori diverse recipiente cu ea.

Un alt truc genial presupune prinderea insectelor incomode cu ajutorul foliei alimentare. Pune pe fundul unui pahar o linguriță de sirop dulce, recipient pe care-l vei acoperi cu o folie alimentară. Găurește folia, pe ici, pe colo, cu ajutorul unei scobitori, iar astfel insectele minuscule vor fi atrase de mirosul dulce al sucului și vor fi prinse în interiorul paharului, trecând prin găurile foliei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI