În preajma sărbătorilor pascale, creștinii ortodocși se pregătesc pentru a celebra Învierea Domnului cu tradiții, obiceiuri și bucate alese pe masa de Paște. Cum îți dai seama dacă ouăle cumpărate din supermarket sunt proaspete sau nu. Trucul la care apelează gospodinele.
În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouă de Paște, pregătesc cozonacul, pasca și drobul pentru a fi servite la masa festivă de Paște, unde, an de an, se adună membrii familiei, finii, nașii și prietenii, pentru a sărbători Învierea Domnului Iisus Hristos.
Pentru a se asigura că achiziționează cele mai proaspete ouă din comerț, specialiștii sunt atenți la detalii și aleg cu simț de răspundere ouăle pe care le vor înroși în Săptămâna Patimilor.
Desigur, cel mai indicat ar fi să verifici data de expirare ștanțată pe cofrajele de ouă. Însă, de cele mai multe ori, data este ștearsă și nu îți poți da seama dacă alimentele sunt sau nu proaspete.
Este foarte important să te asiguri că produsele alimentare pe care le consumi nu sunt alterate, deoarece, în caz contrar, te poți confrunta cu anumite probleme la nivel digestiv.
Păstrate la frigider, ouăle pot rezistra și până la 5 săptămâni, dacă sunt depozitate corect. Așadar, gospodinele îți dezvăluie un truc genial care te ajută să vezi dacă ouăle cumpărate de la magazin sunt proaspete sau nu. Tot ce trebuie să faci este să pui oul într-un pahar cu apă.
Dacă acesta se scufundă și cade pe o parte înseamnă că este proaspăt. Pe de altă parte, dacă observi că oul plutește la suprafață, atunci ar fi cazul să îl arunci, deoarece este stricat.
Umezeala care se evaporă prin coajă, odată cu trecerea timpului, își spune cuvântul în acest caz. Pe măsură ce umezeala scade și aerul în interiorul coajei crește, oul se învechește dacă pluteșe la suprafața apei.
Un alt truc genial care te ajută să verifici prospețimea ouălor este să le agiți lângă ureche. În cazul în care auzi un sunet aidoma celui pe care apa îl scoate, atunci când agiți o sticlă, înseamnă că oul respectiv trebuie aruncat la gunoi.