Sezonul cireșelor a început, însă mulți dintre români se feresc să le mănânce de frică ca acestea să nu aibă viermi. Așadar, cum îţi dai seama dacă cireşele pe care vrei să le cumperi au sau nu viermi. Aşa nu vei mai da bani degeaba pe ele.
Cireșele de mai au început să apară în piețele din România, însă și acestea, adică primele apărute, pot să conțină viermi.
Astfel, mulți dintre români se feresc să consume cireșe, în timp ce o altă parte așteaptă cu nerăbdare ca prețurile doritelor fructe să se mai calmeze.
Potrivit fermierilor, cu cât nuanţa de roşu este mai închisă, cu atât cireşele vor avea un gust mai dulce. În același timp, prea mult roșu ar putea anunța că acele cireșe s-ar putea să aibă viermi în ele.
Culorile şi nuanţele cireşelor merg de la galben şi roz la roşu, roşu de Burgundia şi chiar spre negru.
Cireşele bune și care au șanse puține să fie viermănoase trebuie să fie ferme la atingere, curate, netede, fără urme de mucegai şi fără zone stricate. De asemenea, codiţele trebuie să fie verzi şi intacte.
De rețint, trebuie evitate acele fructe care prezintă pete maronii, precum şi fructele prea moi sau cele prea tari.
Pentru a scoate viermii din cireşe, conform experților în alimentație, trebuie să le scoatem sâmburii şi să le punem într-un castron cu apă rece.
Astfel, viermii vor ieşi la suprafaţă, iar cine poate trece cu gândul peste asta le pot consuma în siguranță.
Agricultorii au explicat de ce apar virmi în cireșe, astfel că până să se coacă acesta, o insectă zburătoare numită „musca cireșelor” își depune ouăle pe fructe.
Când viermii ies din ou, intră direct în fruct pe la coadă și se hrănesc cu pulpa cireșelor până când se dezvoltă îndeajuns ca să treacă la următoarea fază de creștere.
Conform experților în sănătate, consumul de cireșe, cu sau fără viermi, este benefic organismului uman.
Spre exemplu, dacă ai părul fragil și lipsit de strălucire, se recomandă să consumi cireșe din plin, întrucât acestea pot ajuta în restabilirea sănătății părului, fortificând foliculi de păr și menținând unul nivel de hidratare optim pentru scalp.
De asemenea, cireșele sunt o sursă infinită de săruri minerale cum ar fi: potasiu, magneziu, fier. Cireșele mai pot echilibra tensiunea arterială și pot chiar preveni cancerul.