Cum îţi dai seama care carne de pui e bună. Detaliul de pe etichetă la care să fii atent

de: Bișinicu Andreea
24 02. 2023

Carnea de pui este preferata românilor, datorită faptului că este slabă din punct de vedere caloric și este extrem de versatilă, putând fi utilizată în mai multe preparate culinare desărvârșite. Cu toate acestea, iată câteva sfaturi cu ajutorul căruia poți verifica dacă puiul este sau nu bun.

Cum depistezi care este carnea de pui bună din supermarket

Fără îndoială, carnea de pui este nelipsită din alimentația românilor. Indiferent că ții sau nu dietă, carnea de pui este gustoasă și are puține grăsimi, motiv pentru care consumatorii preferă să o savureze în diferite feluri.

Fie că vorbim despre ficăței, piept de pui la grătar, aripioare prăjite, pulpe la cuptor sau bucăți de pui puse într-o salată asortată, carnea albă este vedeta oricărei gospodării din România.

Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra unor lucruri detalii de care trebuie să ții cont, atunci când te duci la piață sau în supermarket pentru a cumpăra puiul.

Experții susțin că este foarte important să învățăm cum deosebim un pui crescut la țară, în mod natural, față de unul crescut rapid.

Puiul natural, crescut în mediul rural, poate fi bun de sacrificat și după circa două luni de zile, în timp ce  puii din comerţ, pot fi tăiați două săptămâni, deoarece nu conțin atât de multe proteine.

Conform specialiștilor, pentru a depista care este puiul cel mai bun, trebuie să fii atent la anumite aspecte, precum culoarea cărnii, precum și cât de tari sau moi sunt oasele.

„Este un os puţin mai închis la culoare, dar mult mai moale. Celălalt este un os mai tare şi ţesătura este mult mai compactă.

Eu aleg carnea pe care scrie că e cea mai bună. Mai puţin tratată cu antibiotice.

Te uiţi un pic şi la culoare… Nimic nu mai este bun în România. Îţi e şi frică să mai mănânci.

Era puţin schimbată culoarea şi puţin mirosea. Sunt şi din astea. Le mai spală, le mai dau prin oţet.

Încercăm să luăm de la ţară pentru cei mici, nu din comerţ.”, sunt doar câteva dintre reacțiile clienților care merg să cumpere carne de pui din centrele comerciale din România, potrivit Observator.

Citește și Diferențele dintre puiul crescut la curte și puiul din supermarket. Ce trebuie să știi înainte să cumperi

Ce sfaturi îți oferă experții în nutriție

Medicul nutriționist Lygia Alexandrescu a explicat ce trebuie să știe românii care vor să mănânce cât mai sănătos și să adopte un regim alimentar echilibrat.

„Sursa este foarte importantă. Un alt factor important este timpul în care a crescut pasărea până la sacrificare. Adică păsările crescute cu porumb au un timp de 56 de zile de la ieşirea din ou.

Altfel, în 2-3 săptămâni, puiul devine matur, tocmai datorită acelei compoziţii de grâne şi substanţe cu care se grăbeşte creşterea lor. (…)

Carnea are o altă textură. În primul rând, este un pic mai tare şi de multe ori copiii noştri nu o preferă, dar soluţia este tocarea ei şi gătirea. Gustul este absolut special.

Dacă vedem la un pui crescut convenţional, industrial, vedem pulpa, capătul osului, acele oase se rup imediat. Zgârciul şi osul sunt moi, se pot mesteca. La puiul de ţară nu se întâmplă asta”, a declarat specialistul pentru sursa citată.

Citește și Secretul aripioarelor de pui crocante. Rețeta unui bucătar celebru face furori printre americani