Cum îți dai seama că s-a stricat carnea. Trucul simplu pe care să-l folosești
Cum îți dai seama că s-a stricat carnea. Păstrarea cărnii în frigider sau congelator poate încetini procesul de alterare dacă nu o mănânci imediat. Cu toate acestea, niciunul dintre locuri nu îți va păstra carnea proaspătă pentru totdeauna. Aceasta se pot deteriora și se deteriorează, chiar și în congelator, dacă nu este depozitată corect sau dacă sunt păstrate prea mult timp. Ultimul lucru pe care îl dorești este ca mâncarea ta preferată să te îmbolnăvească. Iată așadar cum îți dai seama că s-a stricat carnea.
Cum îți dai seama că s-a stricat carnea
Carnea roșie, carnea de pasăre și fructele de mare prezintă semne diferite de alterare. În funcție de tipul de carne, poate fi necesar să fii atent la mirosurile neplăcute, să îi examinezi culoarea sau textura și să iei măsuri preventive pentru a evita alterarea timpurie. Dacă nu ești sigură că feliile de carne sunt stricate sau nu, aruncă-le pentru a fi în siguranță.
Cum verifici dacă bucățile de carne mai sunt bune
În cazul în care carnea pe care o ai nu a stat prea mult timp în frigider și încă nu ești sigură dacă este sigură de mâncat, ia în considerare aceste trei lucruri:
- Miros – poate că cel mai rapid mod de a ști dacă s-a stricat e felul în care miroase. Carnea stricată va avea un miros distinct, înțepător.
- Textura – pe lângă un miros neplăcut, carnea stricată poate fi lipicioasă la atingere.
- Culoare – carnea stricată va suferi, de asemenea, o ușoară schimbare de culoare. Păsările de curte ar trebui să aibă o culoare de la alb-albăstrui până la galben. Carnea de porc crudă este de culoare cenușie-roz. Carnea de vită măcinată are o variație mai mare de culoare de la roșu aprins la roșu-violet până la roșu maronie. Dar dacă vreun tip de carne devine verde sau o culoare maro-verzuie, este timpul să o arunci, deoarece este stricată.
Sfaturi și avertizări
Oamenii mănâncă foarte multă carne în fiecare an. Este un element de bază al frigiderelor și congelatoarelor din întreaga lume, dar mulți au dificultăți în a determina dacă acest aliment s-a stricat. Iată câteva sfaturi cheie:
- Spală întotdeauna mâinile înainte și după ce atingi carnea crudă.
- Evită să mănânci carnea care are ambalajul rupt sau deteriorat ori lichide care se scurg din ambalaj.
- Dacă bănuiești că s-a stricat, nu o găti. Trimite înapoi carnea stricată dacă îți este servită la un restaurant.
- Nu gusta din carne pentru a verifica dacă este stricată. Te poți alege cu toxiinfecții alimentare prin ingerarea unor cantități mici de alimente stricate.
Cum să-ți dai seama dacă este stricată în 5 pași simpli
- Verifică data limită de utilizare
- Verifică aspectul
- Verifică textura
- Verifică mirosul
- Verifică, dacă poți, cât a stat în frigider.