Cum întorci ouăle în tigaie ca un chef adevărat. Totul constă în acest detaliu extrem de important

de: Bișinicu Andreea
24 04. 2023

Gătitul ouălor perfecte poate părea mai ușor decât este în realitate. Când vine timpul să răstorni perfect ouăle din tigaie, de multe ori se întâmplă să le spargi sau să le arzi. Totul stă în încheietura mâinii, spun specialiștii în arta culinară. Secretul marilor chefi bucătari.

Secretul chefilor bucătari pentru a întoarce perfect ouăle în tigaie

Întoarcerea ouălor cu o mică mișcare a încheieturii mâinii din mâner ca un bucătar profesionist calificat poate arăta elegant și fără efort.

După ce le gătești la foc mediu, până când albușurile sunt aproape gata, experții îți recomandă să împingi mâna, ușor, și să răsucești încheietura în sus, în așa fel încât ouăle să alunece lin și să aterizeze perfect pe partea opusă.

Uneori, însă, acest scenariu ideal nu se concretizează, iar preparatul tău ajunge să se împrăștie pe aragazul fierbinte.

Chiar dacă nu încerci să ajungi la un statut profesional de mare răsturnare și alegi să întorci ouăle cu spatula, ai putea descoperi că ustensila de gătit străpunge gălbenușul provocând un dezastru de zile mari.

Un utilizator de TikTok a reușit să le ofere urmăritorilor săi cel mai tare truc, menit să-i ajute să gătească ouăle perfecte, cu un minimum de efort.

Tot ce trebuie să spargi oul în tigaie, cât să se formeze oul ochi. Apoi, vei acoperi tigaia cu un capac transparent de oală sau cratiță.

Citește și Trucul genial prin care decojești ouăle fierte în timp record. Ce să faci după ce le scoți din apă

Cum prepari și întorci oul folosind un capac

Nu doar că mișcarea este lină și ușor de făcut, dar ouăle se vor găti excelent și nici nu vei murdări aragazul în mica ta aventură culinară. Dacă dorești, poți întoarce apoi oul, întorcându-l cu ajutorul capacului.

Dacă te-ai săturat de gălbenușurile sparte și de frustrarea de a răsturna ouă ușoare sau omlete bine construite, atunci acesta poate fi un truc ideal pentru a-ți folosi propria bucătărie.

În esență, capacul oalei tale acționează ca o spatulă gigantică, cu excepția faptului că nu trebuie să treci cu lopata sub ouă, iar micul tău dejun să nu aibă, la final, forma dorită de tine.

Nu uita să folosești suficient unt sau ulei pentru a crea o suprafață antiaderentă, astfel încât ouăle să poată aluneca pe capac, fără probleme.

Citește și Nu mai pune lapte în omletă. Secretul pentru a ieşi pufoasă, aşa o fac şi bucătarii