Cum îndulcești un pepene verde fad. Nu îl mai arunca la gunoi, trucul asta te ajută să îl salvezi
Nu există nimic asemănător ca mușcatul dintr-o felie rece de pepene verde plină de suc dulce și siropos într-o zi fierbinte de vară. Cum îndulcești un pepene verde fad?
Cum poți să îndulcești pepenele verde fad
Nu toți pepenii verzi au acel gust dulce și delicios. Unii sunt dezamăgitori, lipsiți de savoare și, sincer, nu au prea mult gust. Cu toate acestea, nu trebuie să vă mulțumiți cu un pepene verde fad, deoarece există o metodă simplă de a-i îmbunătăți aroma.
Pepenii verzi pot fi de fapt îndulciți, iar o modalitate rapidă de a face acest lucru este să-i presărați cu sare. Adăugarea de sare pe pepenele verde este o tradiție de mult timp în Sudul Statelor Unite, deoarece sarea are capacitatea de a masca aromele amare.
De aceea sarea este adesea folosită pentru a tempera gustul aspru al verdețurilor cu frunze precum varza și kale, și de obicei este adăugată la deserturi pentru a intensifica dulceața.
În plus, sarea poate atrage apa din interiorul unui pepene verde către suprafață, făcându-l suculent și dulce. Prin adăugarea de sare, vei primi și un plus de hidratare, deoarece sarea este bogată în electroliți care pot alimenta organismul tău.
Totuși, trebuie să ții cont că sarea nu va schimba magic gustul întregului pepene. Ea va face să pară mai dulce doar zona pe care o atinge direct. De aceea, este recomandat să folosești tipuri mai sfărâmicioase de sare, care pot acoperi o suprafață mai mare a fructului, pentru a te asigura că vei simți o explozie de suc dulce la fiecare înghițitură.
Ce beneficii are pepenele roșu
-hidratează și remineralizează, datorită conținutului ridicat de apă;
-are rol antioxidant, datorită licopenului pe care-l conține;
-este ideal pentru scăderea în greutate;
-stimulează diureza.
Pepenele se savurează cel mai bine crud, pe stomacul gol, nu după masă. Totuși, dacă ai mult pepene în frigider și nu vrei să-l mănânci simplu, poți să faci un smoothie adăugând alte fructe sau condimente cum ar fi căpșuni, zmeură, mentă, ghimbir, sau chiar legume precum spanac, castraveți și altele.
Valori nutriționale pepene roșu
-43 de calorii
-0 grame de grăsimi
-2 miligrame de sodiu
-11 grame de carbohidrați (dintre care 9 grame de zahăr)
-1 gram de fibre.
-O cană de pepene roșu îți va oferi următoarele procente de vitamine (doză zilnică recomandată):
-21% din doza de vitamina C
-17% din doza de vitamina A
-2% fier
-1% calciu.