Cum încearcă Tolea Ciumac să scape de pușcărie. Informații de ultimă oră despre fuga lui

Cum încearcă Tolea Ciumac să scape de pușcărie. Informații de ultimă oră despre fuga lui
Tolea Ciumac umblă liber în Italia

În octombrie 2020, Tolea Ciumac era condamnat definitiv la trei și jumătate de închisoare. Decizia magistraților era definitivă și trebuia pusă în aplicare. Numai că, fostul luptător reușea să eludeze autoritățile și să fugă în Italia. De atunci este urmărit internațional, dar cum-necum, Ciumac a reușit să scape de închisoare.

Tolea Ciumac umblă liber în Italia

În 2017, fostul luptător Tolea Ciumac era prins cu mâța-n sac, făcând contrabandă cu țigări. Luptătorul este arestat, ulterior judecat și condamnat în octombrie 202, la trei ani și jumătate de închisoare, sub acuzațiile de contrabandă cu țigări. Decizia magistraților fiind una definitivă, poliția a dispus punerea în aplicare a mandatului de arestare și încarcerare.

Numai că, ajunși în comuna Roșu, județul Bacău, unde locuia Tolea Ciumac, polițiștii au constatat că acesta nu se mai afla în România. Devenind fugar, Tolea Ciumac devenea urmărit internațional, iar datele acestuia ajungeau pe site-ul oficial al Poliției Române.

În cele din urmă autoritățile au aflat unde se află acesta, mai exact în Italia. Aici, conform pozelor publicate pe Facebook, Tolea și-a petrecut Crăciunul și revelionul, alături de actuala soție, Barberino Val d’Elsa, o comună situată în provincia Florența cu nici 5.000 de locuitori.

Conform celor de la Spynews.ro, fostul luptător Tolea Ciumac este bine-mersi în Italia. Surse apropiate au declarat publicației amintite că luptătorul și-ar fi angajat un avocat, în prezent fiind depusă și o cerere de rezidență în Italia.

Aceleași surse au mai declarat cu Tolea Ciumac ar fi cerut, prin intermediul avocatului său, azil guvernului italian. Motivația depusă odată cu cererea de azil ar fi, spun sursele, încălcarea drepturilor sale în perioada procesului. În aceeași cerere s-a mai specificat și faptul că închisorile din România nu sunt conforme cu cerințele Uniunii Europene.

Fostul luptător ironic la adresa autorităților române

După fuga în Italia, Tolea Ciumac a postat din ce în ce mai multe poze pe rețelele de socializare, parcă ironizând autoritățile române și decizia acestora de încarcerare. Pentru moment nu se știe dacă oficialii Poliției Române au intrat în contact cu guvernul italian pentru extrădarea acestuia.

Ceea ce se știe pentru moment este că fostul luptător nu este încarcerat în Italia, și că cererile depuse, prin intermediul avocatului, sunt în curs de soluționare.

Luptătorul seaflă în Italia, alături de soția sa, Alina, încă din octombrie, sau cel puțin așa se presupune.

Locația în care s-ar afla, dacă e să ne luăm după pozele publicate, ar fi Barberino Val d’Elsa, o comună situată în provincia Florența. Rămâne să vedem care va fi cursul ulterior al demersului făcut de Tolea.