Cum încearcă băcăniile din România să vândă mai mult. Metoda inedită e folosită și în Italia

de: Avramescu Elena
04 02. 2022

Din ce în ce mai des se întâmplă un fenomen în multe băcănii clasice, căutate de clienți pentru produsele locale pe care le vând, după ce acestea au început să le ofere clienților o experiență în plus. Se întâmplă după exemplul magazinelor gastronomice cochete din Italia, care le și gătesc celor care le trec pragul.

Metoda prin care băcăniile din România vând mai mult

În acest fel, în timp ce fac aprovizionarea, clienții pot testa produsele printr-un brunch rapid sau un prânz pregătit de un bucătar. Astfel că, în funcție de „meniu”, prețurile pot să fie destul de mari.

Până în urmă cu doi ani, băcănia era o simplă prăvălie unde clienții veneau să cumpere preparate din carne, dulciuri de casă sau chiar murături. Situația stă cu totul altfel acum, când pe rafturi se găsesc și și produse italienești, pe care un bucătar le transformă în rețete extrem de gustoase, iar cele câteva mese aranjate lângă fereastră sunt deseori ocupate.

Mai precis, pentru o porție de paste trebuie să scoți din buzunar suma de 45 de lei, dacă include și fructe de mare, iar pentru un mușchi de vită cu legume rumenit în unt poți să plătești peste 100 de lei.

„Midii, creveți, scoici. Montăm pastele, avem grijă să nu murdărim farfuria. La final puțin de pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!”, a spus un bucătar, potrivit stirileprotv.ro.

„Pastele de calibrul nostru sunt la nivel maxim. Nu există calitate mai bună. Mai sunt ciuperci, hribi, pește, caracatiță și vită.”, a spus și Ștefan Rareș Turea, administrator de băcănie.

Clienții sunt fericiți de această schimbare și spun că se simt ca în sudul Italiei.

Schimbarea s-a făcut și la o băcănie-restaurant, care s-a specializat în produse din pește. Astfel că păstrăvul este gătit aici așa cum la marile restaurante se face, unde un grătar costă 45 de lei, iar ciorba 22 de lei.

„O locație în care să se gătească cinstit, adică să știi ce ingrediente conține preparatul pe care îl servești, începând de la legume pe care noi nu le congelăm, toate sunt proaspete.”, a spus Ovidiu Oltean, administrator de băcănie.

În prezent, românii sunt mari fani icre, le care le cumpără constant. O caserolă de 250 de grame costă 23 de lei, iar un platou tradițional poate trece și de 215 lei.

În întreaga Europă, magazinele cu produse locale în care clienții pot să stea să mănânce de prânz sunt din ce în ce mai căutate, iar cele mai cunoscute sunt băcăniile din orașele italiene.