Cum fură angajații de la Spitalul Județean Botoșani mâncarea pacienților și cum au fost prinși: „Este o crimă”

Cum fură angajații de la Spitalul Județean Botoșani mâncarea pacienților și cum au fost prinși: „Este o crimă”
Sursă poză ilustrativă: Ziaruldeiasi.ro

Descoperire scandaloasă la Spitalul Județean Botoșani, acolo unde s-a descoperit că mai mulți angajați au furat din mâncarea destinată bolnavilor. În acest moment, Poliția și conducerea spitalului anchetează vazul, urmând a descoperi vinovații.

Cum a fost descoperit furtul

Totul s-a descoperit întâmplător, atunci când conducerea spitalului împreună cu Direcția de Sănătate Publică Botoșani au decis să facă un control în blocul alimentar. Surprinzător, într-un container au fost găsite ascunse provizii cât pentru 50 de porții de mâncare, care bineînțeles nu ar mai fi ajuns niciodată la pacienți.

În timpul aceluiași control, DSP a identificat probleme în bucătăria spitalului, în special la partea de curățenie. Ulterior, managerul spitalului a observat un container curat, plin cu mâncare, într-o altă parte a bucătăriei, ferit de camerele de supraveghere.

“După cântărire, acolo erau 8 kg de carne, o pungă de mazăre congelată și o pungă de păstăi. Era un bucătar care mi-a spus că nu cunoaște cum au ajuns acolo acele alimente. Echivala cu 50 de porții pentru pacienți în acea zi. Consider asta un prejudiciu material, dar și moral.”, a explicat Doina Caba, managerul Spitalului Județean Botoșani.

În ciuda faptului că toți angajații din blocul alimentar au fost interogați vizavi de proveniența acelui container cu mâncare, nimeni nu a recunoscut nimic. Pe camerele de supraveghere au fost observate două persoane care ar fi umblat cu acel container, respectiv angajatul care a tranșat carnea și o persoană de la curățenie.

În încercarea de a preveni astfel de furturi, conducerea spitalului a făcut apel către toți șefii de secție să verifice cu atenție calitatea și cantitatea mâncării primite de pacienși, raportând posibile nereguli. În același timp, Poliția a deschis o anchetă penală, urmțnd a face cercetări pentru aflarea vinovaților.

“Este crimă”

În urma celor întâmplate, mai multe persoane au fost întrebate cum cataloghează gestul făcut de angajații spitalului. Din păcate, nicio persoană nu poate încuraja astfel de porniri, etichetând această acțiune de furt mai degrabă preucm o crimă.

“E foarte urât dacă așa este după cum se vorbește. E foarte urât. Ce să fure domnule?! De la un bolnav?! Asta este crimă dacă e așa.”, a explicat un vârstnic, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, purtător de cuvânt IPJ Botoșani a confirmat cele întâmplate, urmând ca după ancheta polițiștilor să se afle adevărații vinovați.

“Au fost găsite ambalate într-un recipient pentru deșeuri, fiind depozitate în acel loc de angajați ai unității, în vederea sustragerii acestora. S-a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de delapidare.”, a transmis Delia Neniscu, potrivit sursei citate.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI