Cum fierbi ouă în cuptor. Aşa ies perfecte, trucul bucătarilor profesionişti

de: Sabina Anastasia
02 11. 2022

Ouăle prezintă o mulțime de substanțe nutritive. Modul de preparare al acestora poate influența cantitatea și calitatea proteinelor de care ar beneficia organismul tău. Ouăle fierte reprezintă, de exemplu, o sursă excelentă de proteine slabe, fiind recomandate consumului în cazul persoanelor care nu vor să consume calorii. Vezi cum fierbi ouă în cuptor.

De ce să consumi ouă fierte tari

Ouăle fierte sunt o alegere potrivită pentru persoanele care vor să aibă o alimentație săracă din punct de vedere caloric. Au o mulțime de beneficii pentru organismul uman, fiind bogate în proteine slabe. Cum le preparăm corect, însă?

Fierberea ouălor poate fi la fel de eficientă precum atunci când le prăjim pe aragaz. Un nou truc ce a devenit viral în mediul online dezvăluie metoda la care apelează bucătarii profesioniști pentru a fierbe ouă în cantități mari, fără a pierde foarte mult timp. Cu siguranță, vei renunța și tu să le mai fierbi în apă, pe aragaz.

În funcție de cât de tari vrei să iasă ouăle fierte, timpul de coacere diferă. Da, ai citit bine. Ouăle pot fi fierte la cuptor foarte ușor. Dacă vrei să gătești ouă fierte moi, va trebui să optezi pentru un timp de coacere de maximum 20 de minute. Dacă vrei să gătești ouă fierte tari însă, va trebui să lași ouăle la cuptor 10 minute în plus.

Noi îți recomandăm să alegi a doua variantă. Ouăle fierte care sunt mai tari pot oferi o barieră de protecție împotriva bacteriilor dăunătoare, precum salmonella, mai puternică decât în cazul ouălor moi.

Cum fierbi ouă în cuptor

Cum poți să fierbi ouăle în cuptor? Este cel mai nou truc al bucătarilor profesioniști, care te va ajuta și pe tine să economisești timp. Preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius. Așază ouăle pe care vrei să le fierbi într-o tavă specială pentru brioșe. În locul brioșelor, pune ouăle. Astfel, vei preveni rostogolirea lor.

Pune, apoi, tava cu ouă în cuptor și las-o astfel pentru 30 de minute. Când timpul a expirat, scoate ouăle din cuptor și ferește-le de orice sursă de căldură pentru a nu prelungi coacerea lor.

Între timp, pune într-un recipient de sticlă apă rece. Ia câte un ou și pune-l în apa rece. Sigilează recipientul cu capacul care îi este destinat, după care agită vasul cu putere. Cu ajutorul acestui truc, coaja ouălor se va decoji rapid și nu va mai fi nevoie să te chinui să o îndepărtezi cu mâna.

Vei observa, după ce scoți oul din recipientul cu apă rece, că învelișul exterior al acestuia este deja îndepărtat. Repetă procedura până când ai decojit toate ouăle fierte. Le poți consuma sub diverse forme, în funcție de propriile tale preferințe.