Cum fierbi în doar 10 minute cartofi, sfeclă sau morcovi. Truc genial pentru a economisi timp

de: Anca Lupescu
25 11. 2021

Dacă vrei să fierbi rapid legume precum sfeclă, cartofi sau morcovi pentru o cină rapid, acest truc va fi ideal pentru tine. Atunci când vii după o zi de muncă, cu siguranță nu mai ai chef să gătești. În plus, acest truc merge super rapid și când vrei să faci un piure dar nu ai prea mult timp la dispoziție. Când vrei ca legumele să fiarbă mai repede, apelează la această idee ingenioasă.

Trucul rapid și ușor pentru a fierbe legume

Așadar, aceasta este o metodă genială, ușoară, rapidă și folosită de mulți bucătari pentru a pregăti repede piureuri din legume sau garnituri pentru un fel principal.

Pur și simplu ia legumele și pune-le într-o pungă de plastic. Adaugă 100 ml de apă și leagă bine punga, astfel încât să nu intre aer. Pune punga într-o farfurie și înțeap-o în mai multe locuri folosind o scobitoare.

Pune farfuria cu legumele preferate, sfeclă, morcov, cartof, țelină, etc, în cuptorul cu microunde.

Lasă 10-12 minute la cea mai mare putere. Timpul de fierbere depinde foarte mult și de cantitatea de legume pe care vrei să o pregătești.

Ce trebuie să faci

Acest truc este ideal pentru a face piureuri rapide pentru bebeluși sau o garnitură de piure de legume pentru friptură.

Când timpul s-a scurs, scoate cu grijă punga din cuptorul cu microunde, având grijă să nu te frigi.

Poți folosi o mănușă pentru cuptor. Desfă cu grijă punga, cu mare atenție ca aburul care iese din ea să nu te frigă. Transferă legumele pe o farfurie și condimentează-le cum vrei sau fă-le piure.

Poți face tot fell de legume, fie că le pui separate în pungi sau mai multe sortimente în aceeași pungă.

În plus, dacă nu ești convins că legumele s-au fiert, poți înțepa cu scobitoare pentru a vedea dacă sunt moi în interior.

Dacă pui o cantitate mai mare de legume într-o pungă, atunci ai grijă la timpul de gătire, care se va mări. Va trebui să lași legumele cam 15 minute în cuptorul cu microunde. Ai grijă să perforezi punga în partea de sus, ca lichidul să nu se scurgă.

Cu această rețetă poți face rapid salate, mâncăruri pentru porții mici sau piureuri instant, fără să fie nevoie să aștepți până fierbe apa apoi legumele din ea.