Cum faci și unde depui contestațiile la examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

Cum faci și unde depui contestațiile la examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă
Bacalaureat 2021. Doar azi este ziua în care se depun contestațiile

Bacalaureat 2021. Astăzi se afișează mediile obținute de elevi în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Tot astăzi se depun și contestațiile. Mediile vor fi afișate, atât pe platforma ministerului, cât și la aviziere, până la ora 12:00. După această oră elevii care vor depune contestații, o vor putea face până la ora 18:00, cel târziu. Pentru a putea face acest lucru vor trebui să umeze anumiți pași necesari pentru a putea fi luate în considerare resepctivele contestații.

Bacalaureat 2021. Doar azi este ziua în care se depun contestațiile

În această dimineață Ministerul Educației publică notele și mediile la sesiunea de toamnă pentru Bacalaureat 2021. Informațiile vor fi publicate pe platforma edu.ro, doar până la ora 12:00. Accesul se va face pe baza codului unic, primit de elevi la ieșirea din sala de examinare.

Ministerul Educației va publica mediile obținute de elevi, la nivel național, pe județe și pe orașe. Accesul pe platforma ministerului se va face doar până la ora 12:00. După această oră, elevii vor putea depune contestațiile pe marginea notelor și a mediilor obținute. Termenul limită de depunere este până la ora 18:00. După acest moment nu vor mai fi admise ate contestații depuse.

Cum se depune contestația. Pașii sunt simpli

Între orele 12:00 – 18:00, elevii vor putea depune contestațiile pe marginea notelor și a mediilor obținute în sesiunea de toamnă la Bacalaureat 2021. Ministerul Educației, ca și la sesiunea din vară, a stabilit modalitatea de depunere a contestațiilor, după cum urmează.

În primul rând se va completa o cerere de către elev, cu datele personale și la ce materie se contestă nota. Conform protocolului aprobat de minister, cererea se va trimite către secretariatul instituției de învățământ unde a avut loc examinarea.

Elevii vor putea trimite contestațiile atât în format electronic, pe adresa instituției, sau fizic la instituția de învățământ. Este foarte important ca elevii să declare că au luat la cunoştinţă faptul că notele pot să crească sau să descrească după recorectare.

După recorectare, notele obținute vor cele finale și nu se vor mai putea face alte contestații. Procesul de soluționare al contestațiilor va avea loc, începând de astăzi, 31 august, și până pe 3 septembrie 2021.

Ulterior, în data de 3 septembrie, Ministerul va publica notele finale, în aceași modalitate ca și cea de astăzi. Notele finale vor fi publicate pe platforma edu.ro, dar și fizic, la avizierele instituțiilor de învățământ unde elevii au fost examinați și, ulterior, au depus contenstațiile.

Reamintim că la această sesiune de toamnă au fost înscriși aproximativ 39.000 de elevi, din anul școlar 2020-2021, dar și din seriile din anii trecuți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI