Cum faci pulpă de miel rulată pentru masa de Paște. Rețeta nu e grea deloc
Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele răsfoiesc de zor cărțile de bucate ori caută rețete în mediul online cu care să își întâmpine invitații. Este mai ușor decât crezi să faci un fel secundat de excepție. Mulți se tem să gătească un astfel de preparat pentru că este dificil să fii atent la unele detalii. Ai mai jos un mod de preparare care nu îi va dezamăgi pe cei dragi ție! De ce ai nevoie pentru o pulpă de miel rulată și cum trebuie gătită?
Rețetă pentru pulpă de miel rulată: e perfectă pentru masa de Paște
Scumpirile sunt resimțite puternic de români, dar cu toate astea mulți au intrat în economii pentru ca masa de Paște să fie una bogată. Oamenii adoră sărbătorile, dar mai ales iubesc mâncarea tradițională.
Carnea de miel este nelipsită de pe masa festivă. Ea este mai greu de preparat, dar pentru ca activitatea să devină una ușoară trebuie să ții cont de pașii potriviți.
Mulți oameni preferă să facă acest preparat cu diverse lucruri în interior precum: fâșii de legume (ardei roșu, morcov, țelină, etc) sau bucăți de bacon care se rulează în același timp cu carnea.
Pentru un plus de grăsime, marii bucătari utilizează baconul gras ca o protecție a cărnii din interior. Poți să învelești în întregime bucata aleasă, dar trebuie să ai grijă la copt pentru că se poate arde.
Mod de preparare
Spală carnea și șterge-o cu prosoape de bucătărie. Lasă bucățile alese la temperatura camerei, timp în care prepară un sos din: usturoiul pisat, paprica, muştar, zeamă de lămâie, ulei, sare şi piper.
Amestecă bine ingredientele, unge pulpa cu ele și rulează totul strâns. Leagă bucata cu o ață specială de bucătărie și fii sigur că legi și la capete. Unge din nou carnea și răstoarnă într-o tavă apa amestecată cu vinul.
Pune carnea și adaugă crenguțe de cimbru sau de rozmarin. Acoperă tava cu folie și dă tava la cuptorul încins preț de 60 de minute. Scoate carnea, acoperă tava și mai lasă-o la gătit încă alte 60 de minute.
Îndepărtează folia și mai lasă la preparat pentru încă alte 20 de minute. Stropește-o din când în când cu sosul din tavă pentru a se înmuia crusta.
Un truc util este să nu înțepi carnea în timpul procesului pentru că astfel își va pierde sucurile naturale. Poți să o întorci de pe o parte pe alta în tavă folosind un clește.