Cum faci popcorn cu unt ca la aparat. Trucul de care puţini au habar
Cald, cu unt, sărat, crocant, popcornul de cinema face parte din experiența cinematografică la fel de mult ca și filmul în sine. Descoperă, în rândurile de mai jos, cum poți să faci și tu popcorn cu unt acasă, ca la aparat.
Cum faci popcorn cu unt ca la aparat
Pregătirea floricelelor de porumb acasă este o opțiune ceva mai sănătoasă decât floricelele de porumb de la cinematograf sau floricelele de porumb la microunde.
Pregătirea lor pe aragaz îți oferă „controlul” asupra fiecărui aspect al procesului și asupra ingredientelor. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu vor exista ingrediente necunoscute (substanțe chimice?) aflate în acea pungă plată și împăturită de popcorn pentru microunde. Așadar, atunci când poftești la o pungă de popcorn, poți opta pentru metoda făcută în casă.
Ingredientele de bază
Bineînțeles, cel mai clasic topping pentru floricele sunt untul și sarea. Specialiștii recomandă însă folosirea unui unt de înaltă calitate pentru că acestea sunt bogate în aromă, oferind mai multă savoare de unt popcornului.
Untul este făcut în mod natural din grăsimi din lapte și apă, iar unele voci spun că apa din unt se aburește și de fapt vă oferă boabe de popcorn înmuiate. Pentru asta, mai există o opțiune. Ghee, sau unt clarificat, care este, de fapt, doar unt topit care este fiert la foc mic până când apa din unt se evaporă
Odată ce apa s-a evaporat, untul topit este acum grăsime pură de unt. Acest lucru are două beneficii: are un punct de fum mai ridicat decât untul normal, care se poate arde, și nu va face popcornul să se înmoaie atunci când se toarnă untul peste el.
Trucul care face furori pe internet
Dar haide să vedem acum un truc care face furori pe internet. Tot ce trebuie sa faci este să iei o strecurătoare din inox și să o treci peste unt, în așa fel încât ingredientul sa intre prin găurelele acesteia.
În continuare, pune-o deasupra unei oale încinse, după care adaugă popcornul peste. Acoperă cu o altă strecurătoare din inox și așteaptă până ce floricelele încep sa pocnească. Vei vedea că vei obține un produs final exact ca cel făcut la aparatele speciale.
Citește și: Cum faci popcorn fără să îți rămână boabe nefăcute. Trucul genial pe care l-ai așteptat toată viața