Cum faci mici la cuptor cu hârtie de copt. Secretul gospodinelor care nu au grătar

de: Ana Chivu
10 09. 2022

Românii adoră să mănânce mici. Preparatul tradițional românesc este gătit în special în weekend-uri sau la zile onomastice făcute la curte. Cei mai mulți aleg să pregătească mici pentru că sunt delicioși, dar și pentru că se fac ușor. Poți să încerci o metodă nouă și să îi pui la cuptor. În felul acesta ei o să își păstreze mai mult suc în interior, iar chiar alături poți să pui la gătit și o garnitură aleasă de tine. Majoritatea combină cartofii cu micii cu muștar.

Rețetă pentru mici: cum să îi faci la cuptor?

De cele mai multe ori românii aleg să gătească mici pentru că sunt pe gustul tuturor prietenilor care vin la masă și pentru că se fac foarte ușor. Acest preparat tradițional este consumat de cele mai multe ori cu muștar, mujdei de usturoi cu roșii sau smântână și cartofi.

Poți să îi surprinzi pe cei dragi într-un weekend și să îi pregătești la cuptor. Mai exact, ei trebuie puși direct pe grilajul care trebuie să stea la mijlocul cuptorului. Pentru ca ei să nu murdărească prea tare întreg aparatul, pune o foaie de pergament înainte să îi lași la copt.

Ai putea să pregătești în timpul acesta și garnitura. Lasă o tavă de cartofi sau alte legume chiar deasupra lor. Este recomandat să verifici preparatele des. Ai mai jos toate ingredientele de care ai nevoie pentru mici făcuți în casă.

Cu siguranță o să observi diferența între aceștia și produsele pe care le cumperi din supermarket. De asemenea, dacă îi faci chiar tu de la zero ai posibilitatea să pui ce arome vrei tu sau să dai jos din ingredientele pe care nu le adori.

Ingrediente pentru mici făcuți în casă

  • 2 kg de carne de vită (pulpă)
  • 2 kg de carne de porc sau oaie (poți alege fie doar carne de porc, fie oaie, fie amestec. sau carne de curcan. Carnea trebuie să fie însă mai grasă. Este nevoie de piept sau ceafă pentru că grăsimea face micii la cuptor mai pufoși și mai fragezi.)
  • 2 căpățâni de usturoi (se poate și mai puțin, în funcție de gustul fiecăruia)
  • 200 gr untură de porc (Acest ingredient este opțional, în funcție de gustul tău și de cât de grasă este carnea de porc sau oaie)
  • 2 lingurițe piper negru măcinat
  • 80 gr sare
  • 4 linguri de cimbru uscat
  • 40 boabe ienibahar măcinat
  • 2 lingurițe de boia de ardei dulce
  • 4 linguri de bicarbonat de sodiu
  • ½ l supă de oase sau apă rece